Εκτύπωση

Στις 2 και 8 Μαρτίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Δ΄ τάξης τού Γ΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης είχαν τη χαρά να υποδεχτούν διαδικτυακά τους συγγραφείς τού βιβλίου «Η γραμμή»Β. Κουτσιαρή και Γ. Διακομανώλη.

Το βιβλίο αναφέρεται σε μια ρεαλιστική ιστορία από την καθημερινότητα μιας σχολικής τάξης και ξεχωρίζει για την διαφορετική του προσέγγιση στο θέμα τής διαφορετικότητας.

Μέσα από την προσωπική τους εμπειρία με παιδιά, οι δύο συγγραφείς αποδεικνύουω ως εκπαιδευτικοί πόσο σημαντική είναι η κοινωνικοποίηση των παιδιών και η ενσωμάτωσή τους στην ομάδα τής τάξης.
Μια τάξη με παιδιά που προέρχονται από διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα και εμπειρίες, και που, όμως, δεν παύουν να είναι παιδιά με την ανάγκη τής επιβεβαίωσης και τής αποδοχής.

Στην τρυφερή ηλικία των πρώτων τάξεων δημιουργούνται οι πρώτες φιλίες, χωρίς, όμως, να λείπουν και οι συγκρούσεις...
Όλοι θυμόμαστε τον «διπλανό» μας στο θρανίο και τις ατελείωτες ώρες που περάσαμε μαζί, τις συζητήσεις και το παιχνίδι στο διάλειμμα, τα αστεία και τα πειράγματα!
Αλλά πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι ευνοϊκά, καθώς υπάρχει ο ανταγωνισμός, η ζήλεια αλλά και η έλλειψη ενσυναίσθησης τού άλλου.

Η συνάντηση αυτή έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να δουν και να ακούσουν, έστω, και ψηφιακά τους δύο εξαίρετους συγγραφείς, καθώς και να τους θέσουν τις δικές τους ερωτήσεις σαν "μικροί δημοσιογράφοι".

Τέλος, με μεγάλη χαρά ανανέωσαν το ραντεβού τους με την ελπίδα την επόμενη φορά η ενδιαφέρουσα συζήτηση να διεξαχθεί διά ζώσης.