Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Δείχνοντας για μια ακόμη φορά τη μεγάλη τους αγάπη για τα βιβλία και τη φιλαναγνωσία τους, οι μαθητές τής Β΄2 τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης συμμετείχαν σε διάφορες δράσεις κατά τη διάρκεια τής εβδομάδας που ήταν αφιερωμένη στο παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο.

Σχεδίασαν «το σπίτι τού βιβλίου» και έγραψαν σε αυτό λέξεις τής ίδιας οικογένειας.
Έλυσαν γρίφους, έπαιξαν με κρυπτόλεξα και με κουίζ, ανακάλυψαν υπέροχα συνθήματα για το βιβλίο, αλλά έγραψαν και τα δικά τους.

Τα πιο ωραία από αυτά τα χρησιμοποίησαν για να δημιουργήσουν τη δική τους αφίσα, την οποία κράτησαν μαζί με τα αγαπημένα τους λογοτεχνικά βιβλία στην Παρέλαση Βιβλίου που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο τού Σχολείου και στον χώρο τού στίβου, με τη συμμετοχή πολλών συμμαθητών τους απ’ όλα τα σχολεία.

Επίσης, επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης, όπου φιλοτέχνησαν τους δικούς τους σελιδοδείκτες, με ήρωες από τα αγαπημένα τους βιβλία.

Τέλος, ακολουθώντας πιστά τη συνήθεια που έχουν υιοθετήσει από την αρχή τής σχολικής χρονιάς, δανείστηκαν βιβλία από τη δανειστική βιβλιοθήκη τής τάξης τους για να τα διαβάσουν το Σαββατοκύριακο.