Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στις 19 Δεκεμβρίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων.


Τα παιδιά περιηγήθηκαν στους χώρους και ενημερώθηκαν για την ιστορία τού κτηρίου και για τη λειτουργία τού Κοινοβουλίου. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην επετειακή έκθεση με τον τίτλο «Αντικρίζοντας την ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά», που φιλοξενείται στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η έκθεση οργανώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση δύο αιώνων από την Επανάσταση τού 1821 και έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με σπάνια εικαστικά και κειμενικά τεκμήρια που αφηγούνται την πορεία των Ελλήνων προς την ελευθερία. Τέλος τα παιδιά οδηγήθηκαν από τους υπεύθυνους τής ξενάγησης στην αίθουσα Ολομέλειας τής Βουλής και από τα θεωρεία των επισκεπτών παρέστησαν, με απόλυτη ησυχία, για λίγη ώρα στη Συνεδρίαση.
Όταν ο Πρόεδρος τής Βουλής ενημερώθηκε  για την παρουσία των μαθητών απηύθυνε χαιρετισμό, γεγονός που ενθουσίασε και εξέπληξε τα παιδιά.
Αποχωρώντας από το κτήριο στάθηκαν στο Μνημείο τού Άγνωστου Στρατιώτη και παρακολούθησαν την αλλαγή φρουράς των Ευζώνων.