Εκτύπωση

Η καθηγήτρια Πληροφορικής των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης κ. Πωλίνα Πλουμιδάκη συμμετείχε, ως εισηγήτρια, στη διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Άνθρωπος, Τεχνολογία και Εκπαίδευση», η οποία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, από τα Αρσάκεια - Τοσίτσεια Σχολεία, με ελεύθερη συμμετοχή για τους εκπαιδευτικούς όλων των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων.

Στο εργαστήριό της με τίτλο «Το αρκουδάκι Alex, ο Ολυμπιονίκης Ρομποτικής, επισκέπτεται τα εργαστήρια δεξιοτήτων» οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έξυπνο αρκουδάκι-ρομπότ Άλεξ.

Αφού επεξηγήθηκαν τα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες του, παρουσιάστηκε η πορεία τής κατασκευής του από τη σχολική τάξη μέχρι την κατάκτηση τού ολυμπιακού μεταλλίου.

Στην συνέχεια, με συνοδοιπόρο το αρκουδάκι-ρομπότ, συζητήθηκαν διάφορες προτάσεις που μπορούν να εφαρμοστούν στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Με όχημα την τεχνολογία οι συμμετέχοντες μυήθηκαν στα μυστικά τού κόσμου τού "Ευ ζην", τής προστασίας τού περιβάλλοντος και τής κοινωνικής συναίσθησης και ευθύνης, ενώ, τέλος, οπλίστηκαν με ιδέες ώστε να δημιουργήσουν και να καινοτομήσουν στην Εκπαιδευτική Ρομποτική.