Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
web banner 640X135px   twitter   youtube   psifides  sxedia logo1a
erasmus erasmusreact erasmus eu IKY LOGO FE ENG NEWSLETTER

Στο διάστημα 5-11 Φεβρουαρίου 2022 το Α’ Λύκειο Εκάλης υποδέχθηκε 29 μαθητές και 11 καθηγητές από σχολεία της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ολλανδίας και της Νορβηγίας, με τα οποία εκπονείται από κοινού το πρόγραμμα σύμπραξης, μαθητικής ανταλλαγής και ανταλλαγής καλών πρακτικών Erasmus+ Reanimating Cultural Treasure!
Οι μαθητές μας φιλοξένησαν τους ξένους συμμαθητές τους και απόλαυσαν μαζί αξέχαστες στιγμές μάθησης, φιλίας και χαράς κατά τις δραστηριότητες στο σχολείο και κατά τις περιηγήσεις στις Μυκήνες, το Ναύπλιο, στο Μουσείο και στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στο Μουσείο Τσίλλερ-Λοβέρδου, στην Παλαιά Βουλή – Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.
Παράλληλα, Έλληνες και ξένοι μαθητές παρουσίασαν ερευνητικές εργασίες και έκθεση φωτογραφικού υλικού, με θέμα την αρχιτεκτονική παράδοση των χωρών τους και παλαιά κτήρια που αναπαλαιώθηκαν και ξαναζωντάνεψαν με νέα λειτουργικότητα.
Στόχος του προγράμματος είναι η διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς αλλά και η διεθνική συνεργασία, η δημιουργία Ευρωπαϊκής συνείδησης και η ανάπτυξη δεξιοτήτων των συμμετεχόντων.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ενεργά 39 μαθητές του Α’ Λυκείου εκ των οποίων οι 29 φιλοξένησαν ξένους συμμαθητές τους, με την πατροπαράδοτη ζεστασιά και απλοχεριά των γονέων-οικοδεσποτών.
Πολλές ευχαριστίες οφείλονται στους γονείς που φιλοξένησαν και στήριξαν την προσπάθειά μας, στη Γραμματέα κ. Τ. Πατσατζόγλου και στο βοηθητικό και εργατοτεχνικό προσωπικό του σχολείου για την αμέριστη συμπαράστασή τους. Και φυσικά, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές μας, που με την εργατικότητα και την ευγένειά τους έφεραν εις πέρας μία εξαιρετική μαθητική ανταλλαγή και δη εν καιρώ πανδημίας!
Ας σημειωθεί ότι τα προγράμματα Erasmus+, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπό την αιγίδα του ΙΚΥ, είναι μία απαράμιλλης αξίας προσφορά στην εκπαιδευτική κοινότητα της Ευρώπης. Γι’ αυτό και ευχαριστούμε ιδιαίτερα το ΙΚΥ για την αμέριστη στήριξη και την πολύτιμη καθοδήγησή του.
Υπεύθυνοι καθηγητές: Ι. Βακαλόπουλος (Διευθυντής), Ε. Δοδοπούλου, Ο. Βαγιανού, Μ. Γιαννάκη, Μ. Καλαμαρά, Μ. Λαγωνίκα, Π. Παρασκευόπουλος, Κ. Πρεβενιού, Μ. Σαρρής, Ε. Φραγκουλοπούλου.
Το Α’ Αρσάκειο Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης έλαβε διαπίστευση Erasmus+ μετά από αίτηση που κατέθεσε μέσω της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού ΙΚΥ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η αίτηση κατετέθη τον Οκτώβριο 2021 και περιέλαβε συγκεκριμένες προτάσεις για σχολικές δράσεις εκ μέρους των καθηγητών όλων των ειδικοτήτων του Α’ Λυκείου, οι οποίοι απέστειλαν τις προτάσεις τους στην κ. Ε. Δοδοπούλου (υπεύθυνη Erasmus+) τον Ιούνιο 2021, προκειμένου να προσδιοριστούν οι ανάγκες του σχολείου, να εκπονηθούν αντίστοιχα προγράμματα κάλυψής τους και να συγγραφεί η αντίστοιχη αίτηση το καλοκαίρι 2021.
Τα σχέδια που θα εκπονηθούν από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Α’ Λυκείου Εκάλης στο πλαίσιο του Erasmus+ 2021-2028 θα είναι συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. Η επίβλεψη και ο τελικός έλεγχός τους θα γίνει από το ΙΚΥ. Θα δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Α’ Λυκείου να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες διά μέσου δραστηριοτήτων μάθησης και συνεργασίας, μεταβαίνοντας σε ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ανταλλάσσοντας καλές πρακτικές, μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα της Ενωμένης Ευρώπης!

Ανακοινώσεις Α΄ Αρσακείου - Τοσιτσείου Λυκείου

Αναγγελίες Α' Αρσακείου - Τοσιτσείου Λυκείου

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30