Εκτύπωση
Μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης συμμετείχαν και εφέτος στη Βουλή των  Εφήβων, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα τής Βουλής των Ελλήνων, το οποίο διοργανώνεται από το 1995 σε ετήσια βάση σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων τής Ελλάδας και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού τής Κύπρου. Από την Θ΄ Σύνοδο (2004) το πρόγραμμα διοργανώνει το Ίδρυμα τής Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.
Κύριος σκοπός τού προγράμματος είναι να ενισχύσει το ενδιαφέρον των νέων για τα  κοινά, βοηθώντας τους να διαμορφώσουν συνείδηση υπεύθυνου πολίτη αλλά και να μυηθούν στις πρακτικές και τις δυσκολίες τής δημοκρατίας.
Η συμμετοχή στα κοινά αποσκοπεί στην πολιτική κοινωνικοποίηση των εφήβων, στη συνειδητή ένταξή τους στις κοινωνικές και τις πολιτικές λειτουργίες για τη διεύρυνση και την εμβάθυνση τού δημοκρατικού πολιτεύματος, στη διαμόρφωση ενός πεδίου δημόσιου διαλόγου για τη νεολαία, στην προσφορά προς τους άλλους, στη βίωση τής δημοκρατίας και τής κοινωνικής δικαιοσύνης ως τρόπου ζωής και στη δημιουργία πολιτισμού σε όλες τις σφαίρες τού δημόσιου καιτού  ιδιωτικού βίου.
Κατά το σχολικό έτος 2014-2015 από το Α΄ Τοσίτσειο Λύκειο κληρώθηκαν ως έφηβοι βουλευτές οι μαθήτριες τής   Β΄ τάξης Μαρία Λάππα και Αλεξία Παπαρσένου, οι οποίες πήραν μέρος στις  τετραήμερες εργασίες τής Κ΄ Συνόδου τής Βουλής των Εφήβων, που πραγματοποιήθηκαν στην  Αθήνα από τις 6 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2015. Στη Σύνοδο οι έφηβοι βουλευτές διαβουλεύτηκαν (σε ομάδες διαβούλευσης, σε επιτροπή και σε Ολομέλεια) για το θέμα των διακρίσεων στον χώρο τού σχολείου. Επίσης, απηύθυναν επίκαιρες ερωτήσεις για θέματα παιδείας στην υπηρεσιακή υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων κ. Ευφροσύνη-Αγγελική Κιάου. Τέλος, κατά τη συνεδρίαση σε Ολομέλεια είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με θέματα τής τρέχουσας επικαιρότητας.
Το τετραήμερο των εργασιών τής Συνόδου πλαισιώθηκε από ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις: οι έφηβοι βουλευτές επισκέφθηκαν την Ακρόπολη, παρακολούθησαν παράσταση τού Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου τής Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, καθώς και μουσική εκδήλωση από σύνολα των μουσικών σχολείων Παλλήνης και Αλίμου στο Αττικό Θέατρο.