Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 οι μαθητές τής Β΄ τάξης και των δύο Αρσακείων-Τοσιτσείων Λυκείων τής Εκάλης είχαν την τιμή και τη χαρά να υποδεχθούν στον χώρο των κλειστών Γυμναστηρίων των Αρσακείων- Τοσιτσείων Εκάλης τον ομοσπονδιακό προπονητή κ. Βάιο Γιώρα και τους αθλητές τής ομάδας καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια. Προσκεκλημένοι ήταν επίσης ο κ. Κώστας Δήμου, πρωταθλητής Ευρώπης τής άρσης βαρών και ο κ. Παναγιώτης Τριανταφύλλου, πρωταθλητής τής ξιφασκίας.
Οι μαθητές παρακολούθησαν την παρουσίαση τεσσάρων παραολυμπιακών αθλημάτων από τους προσκεκλημένους αθλητές (κανόνες, προγράμματα προπόνησης και ειδικές απαιτήσεις), καθώς και βίντεο από επίσημους αγώνες με τη συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών. Μετά την παρουσίαση κάθε αθλήματος οι μαθητές διατύπωναν ερωτήσεις τόσο προς τον ομοσπονδιακό προπονητή όσο και προς τους αθλητές.
Στο τέλος τής εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επίδειξη αγώνα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια. Μετά το τέλος τού αγώνα, μάλιστα, οι μαθητές έπαιξαν μαζί με τους αθλητές.
Η εκδήλωση ήταν πρωτόγνωρη και πολύ συγκινητική για τους μαθητές μας, οι οποίοι ευαισθητοποιήθηκαν και εξοικειώθηκαν με τις συνθήκες ζωής και άθλησης των συνανθρώπων μας που διαθέτουν ειδικές ικανότητες και οι οποίοι με την αθλητική τους δραστηριότητα αποτελούν παράδειγμα προς όλους μας.
Τέλος, αξίζει να τονιστεί, ότι με τη συγκεκριμένη δράση αναδείχθηκαν σε όλο τους το μεγαλείο τόσο τα αθλητικά ιδεώδη όσο και η σπουδαιότητα τής ανθρώπινης προσπάθειας.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Συντονισμό τής Φυσικής Αγωγής σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των δύο Λυκείων.
Παρακολουθήστε τα βίντεο τής εκδήλωσης.