Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Οι μαθητές τής ομάδας τής εικονικής επιχείρησης τής Β΄ τάξης τού Α΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης δημιούργησαν τα choco waves, έναν καινοτόμο συνδυασμό από πατατάκια με επιλογή επικάλυψης από γευστική σοκολάτα.
Η επιχείρηση αναπτύχθηκε στο πλαίσιο τού προγράμματος "Εικονική Επιχείρηση" τού Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων τού Junior Achievement Greece, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Οι δέκα συμμαθητές εργάστηκαν εντατικά, μοιράζοντας μεταξύ τους τις ευθύνες τής γενικής διεύθυνσης, τής έρευνας και ανάπτυξης προϊόντος, τού ποιοτικού ελέγχου και τής προώθησής του. Για να χρηματοδοτήσουν την υλοποίηση τής ιδέας τους, εξέδωσαν ονομαστικές μετοχές, τις οποίες αγόρασαν με ενθουσιασμό συμμαθητές και φίλοι τους.
Μετά από σειρά δοκιμών κατέληξαν στη συνταγή για την παραγωγή των choco waves. Στη συνέχεια, με την υποστήριξη τής υπεύθυνης καθηγήτριάς τους και τού εθελοντή ειδικού συμβούλου τού ΣΕΝ, αποτάθηκαν σε επαγγελματίες τού τομέα τροφίμων για να παρασκευάσουν το προϊόν και να το συσκευάσουν τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.
Οι «επιχειρηματίες» που εμπνεύσθηκαν και υλοποίησαν τα choco waves είναι οι μαθητές:
Κωνσταντίνος Κανέλλης, Βαγγέλης Καραγεωργίου, Δημήτρης Καταπόδης, Μαργαρίτα Κατσώρχη, Αναστάσης Κολέλης, Τάσος Κωνσταντινίδης, Σίλβια Λαμπρινοπούλου, Λένα Πενθερουδάκη, Κωνσταντίνα Πλατανιά, Ιωάννα Σιμιτζή.
Οι μαθητές συμμετείχαν στην Εμπορική Έκθεση που διοργανώνει το ΣΕΝ για όλες τις μαθητικές επιχειρήσεις την 1η Απριλίου 2016, στο Athens Mall.