Εκτύπωση
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η σειρά αναγνώσεων λογοτεχνικών κειμένων με θέμα τα Χριστούγεννα από μαθητές μας τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης, μέλη τού Ρητορικού μας Ομίλου, για τους μαθητές όλων των τάξεων των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης, δραστηριότητα που έλαβε χώρα στη Βιβλιοθήκη των Αρσακείων Σχολείων τής Εκάλης, από τις 4 έως και τις 22 Δεκεμβρίου 2017.
Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε μια μικρή εκδήλωση για τους μαθητές των Αρσακείων- Τοσιτσείων Δημοτικών Σχολείων, σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη και τις Διευθύνσεις των Δημοτικών Σχολείων. Στην εκδήλωση αναγνώστηκε το διήγημα τού Φώτη Κόντογλου «Χριστούγεννα στη σπηλιά» και έγινε η κλήρωση τριών βιβλίων για τους μαθητές των Δημοτικών με αφορμή τον διαγωνισμό που είχε οργανώσει η Βιβλιοθήκη των Σχολείων.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών τόσο οι Διευθύντριες των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Σχολείων Εκάλης όσο και ο Διευθυντής τού Α΄ Αρσακείου Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης κ. Ιωάννης Βακαλόπουλος, που μίλησε με πολύ θερμά λόγια για την πρωτοβουλία των μαθητών τού Ρητορικού Ομίλου και ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά που είχαν κατακλύσει τον φιλόξενο χώρο τής Βιβλιοθήκης.
Στο τέλος τής εκδήλωσης δόθηκαν, ως αναμνηστικά δώρα, βιβλία στους μαθητές τού Λυκείου που συμμετείχαν στη δράση αυτή, προσφορά των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης, και προσφέρθηκαν γλυκίσματα.
Οι μαθητές τού Λυκείου μας που συμμετείχαν στη δράση ήταν οι εξής: Αλεξία Γεωργακοπούλου, Ανδρέας Γεωργαντής, Σοφία Γκλαβά, Κωνσταντίνα Δαλιάνη, Ειρήνη Δεμενεοπούλου, Χριστίνα Ζαμπετάκη, Λυδία Κιάτου, Εβιρόη Μανωλοπούλου, Θεοδώρα Μιχαλολιάκου, Περικλής Ταμπάκος, Ιωάννα Τσαντρίζου, Χρήστος Τσιτσιριδάκης, Έλενα Χαλουλάκου και Χριστίνα Ψαρρά.
Την ευθύνη τής οργάνωσης, τόσο της δράσης όσο και τής εκδήλωσης και τής έκθεσης βιβλίου, είχε ο βιβλιοθηκονόμος μας κ. Γιάννης Κουμαντάκης.
Υπεύθυνος καθηγητής-εκπαιδευτής των παιδιών τού Ρητορικού Ομίλου είναι ο φιλόλογος κ. Μιχάλης Καπετανής.