Εκτύπωση
Στο πλαίσιο τής τελευταίας εκπαιδευτικής εξόρμησης που πραγματοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2018, οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης, οι οποίοι συμμετέχουν στην ερευνητική εργασία με θέμα "ΨΗΛΑΦΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ", με υπεύθυνο καθηγητή τον π. Ελισσαίο Κυνούση, είχαν την ευκαιρία να βαδίσουν στα μονοπάτια τής ελληνικής παράδοσης με την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου και Διαδραστικό Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα.
Τα παιδιά υποδέχθηκαν με πολλή ζεστασιά οι υπεύθυνοι τού μουσείου, με κεράσματα και κουλουράκια στον εξαιρετικό κήπο τού παραδοσιακού σπιτιού όπου φιλοξενείται το μουσείο.
Εκτός από όσα έμαθαν κατά την εξαιρετική ξενάγηση που έγινε από τον υπεύθυνο τού μουσείου κ. Κατσίκη για το παραδοσιακό ψωμί, τα βότανα, το παραδοσιακό σπίτι, την υφαντουργία και τον αργαλειό, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν με κερί πλάθοντας τα δικά τους κομψοτεχνήματα.
Είναι αξιέπαινοι οι υπεύθυνοι τού μουσείου για την εξαιρετική αυτή εμπειρία που προσέφεραν στους μαθητές μας, για την λεπτομερή ξενάγηση, την τόσο πλούσια σε πληροφορίες και τόσο άμεση και ζωντανή, και μάλιστα για ένα θέμα όπως η παράδοση, που, όπως όλοι γνωρίζουμε, δύσκολα προσεγγίζεται από τους σημερινούς εφήβους.