Εκτύπωση
Με αφορμή το βιωματικό εργαστήριο προβολής κοινωνικών φορέων το οποίο διοργανώνεται από το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης στο πλαίσιο τού 6ου Παναρσακειακού Μαθητικού Συνεδρίου, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, οι μαθητές τής Β΄ τάξης παρακολούθησαν παρουσίαση τού έργου τής UNICEF.
Η UNICEF σε κάθε της δράση προβάλλει τα δικαιώματα των παιδιών. Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή τής UNICEF ιδρύθηκε το 1977 και μέχρι σήμερα εργάζεται για να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί την ελληνική κοινωνία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στον αναπτυσσόμενο κόσμο, καθώς και για να υποστηρίξει ουσιαστικά τα προγράμματα βοήθειας τής UNICEF. Τα Αρσάκεια Σχολεία έχουν σταθερή συνεργασία με τη UNICEF και στηρίζουν υλικά και ηθικά το έργο της.
Το έργο τής UNICEF υποστηρίζεται κυρίως από την εθελοντική προσφορά των πολιτών και τα έσοδα από εκστρατείες προς το κοινό, το οποίο συμβάλλει με δωρεές, και τις πωλήσεις των προϊόντων τής UNICEF. Δραστηριοποιείται σε τέσσερεις βασικούς τομείς: Συνηγορία και εκπαίδευση για τα δικαιώματα τού παιδιού - Ενημέρωση των πολιτών - Συλλογή πόρων - Πωλήσεις προϊόντων.
Το έργο τής οργάνωσης παρουσίασε στους μαθητές η προϊσταμένη Συνηγορίας και Ενημέρωσης UNICEF Ελλάδος κ. Ράνια Μακρή, ως εκπρόσωπος τής προέδρου τής Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF. Η κ. Μακρή, με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, έδωσε μέσα σε λίγη ώρα το περίγραμμα των δράσεων τής οργάνωσης και ο προσωπικός της τόνος από την πολυετή εμπειρία της στις δράσεις της UNICEF προκάλεσε συγκίνηση. Στο τέλος τής παρουσίασης, μαζί με την συνεργάτιδά της κ. Νίκου συνεργάστηκαν με την ομάδα των μαθητριών οι οποίες θα παρουσιάσουν τη UNICEF στο βιωματικό εργαστήριο.