Εκτύπωση

Ομάδα μαθητριών τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης συμμετείχε στο συνέδριο«Κωστής Παλαμάς: 160 χρόνια από τη γέννησή του» που διοργάνωσε το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κωστής Παλαμάς την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020.


Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπρόεδρος τού Ιδρύματος κ. Κασίνης,  καθώς δεν μπόρεσε να παρευρεθεί η πρόεδρός του ποιήτρια κ. Κική Δημουλά. Στο συνέδριο συμμετείχε πλήθος πανεπιστημιακών καθηγητών, που ήταν και οι μέντορες των ομάδων οι οποίες παρουσίασαν εργασία. Συμμετείχαν επίσης μαθητές σχολείων από όλη την Αττική αλλά και από την επαρχία.
Την ομάδα τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου αποτελούσαν οι μαθήτριες τού προσανατολισμού Ανθρωπιστικών σπουδών τής Β΄ τάξεως Ευαγγελία Εμβαλωμένου, Αθανασία Κόρδα, Βασιλική Κούτα, Παναγιώτα Λουμάκη, Μαρία-Ελένη Μπάλτα, Βασιλική Μπόνη, Αικατερίνη-Ιακωβίνα Περτσελή, Χρυσάνθη Τζαβέλλα και Ηλιάνα Μάου, οι οποίες παρουσίασαν την εργασία«Η φιλοσοφική φωνή τού Κωστή Παλαμά στα ποιήματα τού λυρισμού τού εγώ». Η αισθαντική ανάγνωση των ποιημάτων τού δεύτερου εθνικού μας ποιητή, καθώς και η εμπεριστατωμένη διερεύνηση τής επίδρασης τής φιλοσοφίας στην ποίηση τού Παλαμά απέσπασαν τα συγχαρητήρια τού μέντορά τους καθηγητή τού ΕΚΠΑ κ. Ευρ. Γαραντούδη.
Για την εκπόνηση τής εργασίας τις μαθήτριες καθοδήγησε η φιλολόγος και υποδιευθύντρια τού Σχολείου κ. Ευγενία Δοδοπούλου, η οποία συνόδευσε τα παιδιά στο συνέδριο μαζί με την καθηγήτριά τους κ. Μαρία Γραμματικού. Στην προετοιμασία των μαθητριών συμμετείχαν ακόμη οι φιλόλογοι κ. Μαριέττα Καλαμαρά, Μαλβίνα Ζαμπέλη και Μαρία Γραμματικού.