Εκτύπωση

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 ο καθηγητής και πρόεδρος τού Οργανισομύ Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) κ. Ευθύμης Λέκκας επισκέφθηκε τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολείας Εκάλης προσκεκλημένος από το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης

Η επίσκεψη οργανώθηκε στο πλαίσιο τής συνεργασίας των Σχολείων με τον ΟΑΣΠ και τής ευαισθητοποίησης τής εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα πολιτικής προστασίας.

Ο κ. Λέκκας είναι καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών (2004) στον Τομέα Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας τού τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος τού ΕΚΠΑ.
Είναι πρόεδρος τού Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και επιστημονικός υπεύθυνος σε προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με αντικείμενο τη διαχείριση καταστροφών και την προστασία τού περβάλλοντος.
Έχει συντονίσει επιχειρησιακές αποστολές αντιμετώπισης πολλών καταστροφών στη χώρα μας, αλλά και αποστολές έρευνας και διάσωσης, τεχνικής υποστήριξης, επιστημονικής έρευνας και ανθρωπιστικής βοήθειας στις μεγάλης κλίμακας καταστροφές τού πλανήτη.

Η διάλεξη τού καθηγητή στους μαθητές τής Α΄ τάξης είχε θέμα τη σεισμικότητα τού πλανήτη μας με παρουσίαση διαφανειών.
Τον κ. Λέκκα συνόδευε και η εμπειρογνώμων τού ΟΑΣΠ κ. Ασημίνα Κούρου, υπεύθυνη τής σύνταξης τού ετησίου μνημονίου Σεισμικού Κινδύνου, το οποίο συμπληρώνεται σε όλα τα Σχολεία.

Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές, καθώς και με τους Διευθυντές και τους καθηγητές των Σχολείων,
και ξενάγηση στους χώρους των Σχολείων από τον Διευθυντή τού Α΄ Λυκείου κ. Ιωάννη Βακαλόπουλο κατά την οποία οι προσκεκλημένοι έδωσαν πολύτιμες συμβουλές για τη διεξαγωγή των ασκήσεων σεισμού, οι οποίες πραγματοποιούνται στα Σχολεία.

Για το βιογραφικό τού καθηγητή Ευθύμη Λέκκα, το οποίο προβλήθηκε σε βίντεο και στους μαθητές, και την πολυσχιδή δραστηριότητά του πατήστε εδώ..