Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Σε μια εποχή όπου η καινοτομία και η σκέψη άνευ περιορισμών είναι βασικά ζητούμενα για οποιαδήποτε επιχειρηματική προσπάθεια, 18 μαθητές τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης δημιούργησαν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά 2016-2017 την επιχείρηση iProject.
H iProject προτείνει στο ευρύ κοινό μια ιδέα που διευκολύνει τους καταναλωτές στην αγορά προϊόντων απαραίτητων για την καθημερινότητά τους και οδηγεί σταδιακά στον περιορισμό τού συνωστισμού στα σημεία αιχμής πώλησης στα super markets.
Η έμπνευση προήλθε τόσο από την αρχαία ελληνική φράση «φείδου χρόνου» όσο και από τη σύγχρονη ρήση «ο χρόνος είναι χρήμα», τον οποίο καταναλωτές και καταστήματα δεν πρέπει να αφήνουν ανεκμετάλλευτο.
Το προϊόν τής επιχείρησης είναι μια ηλεκτρονική εφαρμογή (i), η οποία έχει στόχο να μην υπάρχει καταναλωτής που περιμένει, χάνοντας τον χρόνο του, στις ουρές των super markets και όχι μόνο. Το brand name τής εφαρμογής είναι iqueue. Το «i» παραπέμπει στην ηλεκτρονική εφαρμογή και το «queue» στην ουρά προτεραιότητας. Έχει διττή σημασία γιατί παραπέμπει α) στην ηλεκτρονική εφαρμογή «i» και β) στην ουρά προτεραιότητας «q» και στην εξυπνάδα τής εφαρμογής.
Η χρήση τού προϊόντος σημαίνει για τον πελάτη: δεν περιμένω, δεν καθυστερώ, δεν χάνω τον χρόνο μου, είμαι χαρούμενος, ενώ για το κατάστημα σημαίνει καλύτερη εξυπηρέτηση τού πελάτη, χωρίς να δημιουργείται συνωστισμός σε συγκεκριμένα σημεία τού καταστήματος, προσδίδοντας παράλληλα προστιθέμενη αξία.
No queue with iqueue
H ομάδα των μαθητών που δημιούργησαν το προϊόν συμμετείχαν στην εμπορική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τού προγράμματος «Εικονική επιχείρηση», την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens. Στην έκθεση συμμετείχαν 52 μαθητικές επιχειρήσεις.
Στις εμπορικές εκθέσεις Trade Fairs 2017, έλαβαν μέρος συνολικά 82 μαθητικές επιχειρήσεις δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων, επαγγελματικών λυκείων και ΕΕΕΕΚ από ολόκληρη την Ελλάδα, παρουσιάζοντας τις επιχειρηματικές τους ιδέες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στους επισκέπτες των δύο εκθέσεων.
Από τις 82 συνολικά μαθητικές επιχειρήσεις που παρουσιάστηκαν η ομάδα τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης έλαβε τον Έπαινο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών.







Ανακοινώσεις Β΄ Αρσακείου - Τοσιτσείου Λυκείου

Αναγγελίες Β' Αρσακείου - Τοσιτσείου Λυκείου

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30