Εκτύπωση
Με επιτυχία οργανώθηκε και εφέτος η εκπαιδευτική εκδρομή στην Ελβετία και την Ιταλία για τους απόφοιτους τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης.
Με κύριο στόχο να διευρύνουν τους ορίζοντες τους σαράντα τρεις απόφοιτοι επισκέφθηκαν τρία μεγάλα ερευνητικά κέντρα: το CERN στη Γενεύη, το ESFR στη Γκρενόμπλ και το ΙΙΤ στο Μιλάνο.
Οι μαθητές μας παρακολούθησαν διαλέξεις στα Ελληνικά και τα Αγγλικά, ξεναγήθηκαν σε εργαστήρια, συνομίλησαν με ερευνητές, πειραματίστηκαν, επισκέφθηκαν εκθέσεις επιστημονικού ενδιαφέροντος και εξοικειώθηκαν με τον χώρο τής έρευνας και των επιστημών.
H εκδρομή πραγματοποιήθηκε στις18 έως 23 Ιουλίου 2017.
Εκτός από τα ερευνητικά κέντρα οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κέντρο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, και το σπίτι τού Ainstein στη Βέρνη.
Επισκέφθηκαν, επίσης, την Παγετωνική Σπηλιά με το Μουσείο Ορυκτολογίας στον γνωστότερο παγετώνα των Άλπεων ”Mer de Glaces”, το κάστρο τής Βαστίλης στη Γκρενόμπλ και τις πόλεις Γενεύη, Βέρνη Λουκέρνη, Ανσί και Μιλάνο.
Την εκδρομή οργάνωσαν οι καθηγητές κ. Παυλή και Ζέκιος, και συνόδευσαν οι κ. Κακαβελάκη,  Δημητριάδου, Μπέντα, Γκούντρας και Καργάκος.