Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στο πλαίσιο τού περιβαλλοντικού τους προγράμματος «Δάσος, πηγή ζωής – ελπίδα για το μέλλον», οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης πραγματοποίησαν εκδρομή στην ευρύτερη περιοχή τής Θράκης από τις 21 έως 24 Μαρτίου 2015.
Η εκδρομή είχε αμιγή περιβαλλοντικό χαρακτήρα και έδωσε στους μαθητές που συμμετείχαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν τη μοναδικότητα τού φυσικού περιβάλλοντος τής περιοχής και την ιδιαιτερότητα τής πολιτιστικής της φυσιογνωμίας.
Η ομάδα των παιδιών είχε την ευκαιρία, βάσει τού προγράμματος, να επισκεφθεί τους παρακάτω προορισμούς:
• Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 (1η ημέρα): οι μαθητές επισκέφθηκαν την Καβάλα, την περιοχή τού Νέστου, τα θρακικά Τέμπη και συμμετείχαν σε δραστηριότητες με την καθοδήγηση τού γραφείου River Land. Στο τέλος τής ημέρας έφτασαν στην Ξάνθη, όπου και διανυκτέρευσαν.
• Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 (2η ημέρα): τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης και περιηγήθηκαν στην παλιά πόλη. Επισκέφθηκαν το Πόρτο-Λάγος και την Κομοτηνή. Στο τέλος τής ημέρας έφθασαν στην Αλεξανδρούπολη.
• Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 (3η ημέρα): επισκέφθηκαν το δάσος Δαδιάς και το παρατηρητήριο πουλιών τού Κέντρου Ενημέρωσης τού δάσους. Περιηγήθηκαν με ξεναγό τής WWF στο δάσος Δαδιάς, σημαντικό βιότοπο αρπακτικών πουλιών, καθώς αποτελεί ένα από τα τελευταία καταφύγια τους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τέλος επισκέφθηκαν το Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί, το οποίο στεγάζεται στο αρχοντικό Κουρίδη και λειτουργεί με τη φροντίδα τού Πολιτιστικού Ιδρύματος τού Ομίλου Πειραιώς.
• Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 (4η ημέρα): την τελευταία μέρα οι μαθητές επισκέφθηκαν το Δέλτα τού Έβρου και ενημερώθηκαν από τους ειδικούς τού Περιβαλλοντικού Κέντρου για την ιδιαιτερότητα του υδροβιότοπου.
Συνοδοί καθηγητές στην εκδρομή ήταν οι κ. Βασίλειος Ντούσης, Ελένη Ηλιού, Βασίλειος Νικολακόπουλος, Κωνσταντίνος  Ζέκιος και Ιωάννης Θέρμος.