Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης, στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος που εκπονούν με θέμα «Δάσος, πηγή ζωής – ελπίδα για το μέλλον», πραγματοποίησαν εκδρομή στην ευρύτερη περιοχή τής Θράκης από τις 21 έως 24 Μαρτίου 2015.
Η εκδρομή είχε αμιγώς περιβαλλοντικό χαρακτήρα και έδωσε στους μαθητές που συμμετείχαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν τη μοναδικότητα τού φυσικού περιβάλλοντος τής περιοχής και την ιδιαιτερότητα τής πολιτιστικής της φυσιογνωμίας. Βάσει τού προγράμματος τα παιδιά επισκέφθηκαν τους παρακάτω προορισμούς:
Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 (1η ημέρα): Επισκέφθηκαν την Καβάλα, την περιοχή τού Νέστου, τα θρακικά Τέμπη και συμμετείχαν σε δραστηριότητες με την καθοδήγηση εκπροσώπων τού γραφείου River Land. Στο τέλος τής ημέρας έφτασαν την Ξάνθη όπου και διανυκτέρευσαν.
Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 (2η ημέρα): Ξεναγήθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο τής Ξάνθης και περιηγήθηκαν στην παλιά πόλη. Επισκέφθηκαν το Πόρτο-Λάγος και την Κομοτηνή. Στο τέλος τής ημέρας έφθασαν στην Αλεξανδρούπολη.
Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 (3η ημέρα): Επισκέφθηκαν το δάσος Δαδιάς και το παρατηρητήριο πουλιών τού Κέντρου Ενημέρωσης τού δάσους Δαδιάς. Περιηγήθηκαν με ξεναγό τής WWF στο δάσος Δαδιάς, σημαντικό βιότοπο αρπακτικών πουλιών, καθώς αποτελεί ένα από τα τελευταία καταφύγιά τους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τέλος, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί, το οποίο στεγάζεται στο αρχοντικό Κoυρίδη και λειτουργεί με τη φροντίδα τού Πολιτιστικού Ιδρύματος τού Ομίλου Πειραιώς.
Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 (τελευταία ημέρα): Επισκέφτηκαν το Δέλτα τού Έβρου, όπου και ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους. Τέλος, προτού αναχωρήσουν για την Αθήνα, περιηγήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές κ.: Βασίλειος Ντούσης, Ελένη Ηλιού, Βασίλειος Νικολακόπουλος, Ιωάννης Θέρμος και Κωνσταντίνος Ζέκιος.