Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Εκδήλωση αφιερωμένη στα παραολυμπιακά αθλήματα πραγματοποιήθηκε στον χώρο των κλειστών Γυμναστηρίων των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015.
Τα Σχολεία επισκέφθηκαν αθλητές καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια, ο ομοσπονδιακός προπονητής κ. Βάιος Γιώρας, ο Κώστας Δήμου, πρωταθλητής Ευρώπης άρσης βαρών, και ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου, πρωταθλητής ξιφασκίας.
Οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης παρακολούθησαν παρουσίαση τριών παραολυμπιακών αθλημάτων και έμαθαν τους κανόνες τους, τα προγράμματα προπόνησης και τις ειδικές απαιτήσεις τους.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε αγώνας επίδειξης καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια, ενώ στο δεύτερο δεκάλεπτο τού αγώνα μαθητές και μαθήτριες τού Σχολείου συμμετείχαν ισότιμα στον αγώνα. Οι ερωτήσεις και οι απορίες που διατύπωσαν οι μαθητές προς τους αθλητές των παραολυμπιακών αθλημάτων ανέδειξε τον σεβασμό και τον θαυμασμό τους και τη δύναμη τής θέλησης που οδηγεί την πορεία τής ζωής αυτών των ανθρώπων.
Η εκδήλωση αυτή ευαισθητοποίησε τους μαθητές, τους εξοικείωσε στην επικοινωνία τους με τους συνανθρώπους τους που διαθέτουν ειδικές ικανότητες, οι οποίοι με την αθλητική τους δραστηριότητα αποτελούν παράδειγμα για όλους.