Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Λύκεια Εκάλης σε συνεργασία με την Υπηρεσία Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων πραγματοποίησαν «Ημέρα Σταδιοδρομίας» για τους μαθητές τής Β΄ Λυκείου. Στόχος τής εκδήλωσης ήταν η έγκυρη και εμπεριστατωμένη πληροφόρηση των μαθητών σχετικά με τις σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τις επαγγελματικές επιλογές που ανοίγονται μπροστά τους και την αγορά εργασίας. Την ευθύνη τής οργάνωσης είχαν οι καθηγήτριες ΣΕΠ των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων κ. Ιωάννα Κούρτη και Κατερίνα Ζαχαροπούλου.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές ακαδημαϊκοί, διακεκριμένοι επαγγελματίες και απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων που σπουδάζουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή δραστηριοποιούνται με επιτυχία στον επαγγελματικό στίβο. Οι ομιλητές, μεταφέροντας την προσωπική τους εμπειρία από το πανεπιστήμιο και τα εργασιακά περιβάλλοντα στα οποία έχουν κατά καιρούς ενταχθεί, βοήθησαν τους μαθητές να αποκτήσουν ρεαλιστική εικόνα για την πορεία που μπορούν να ακολουθήσουν επιλέγοντας συγκεκριμένες σπουδές και επαγγέλματα. Οι μαθητές παρακολούθησαν τις ομιλίες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μέσα από τον δυναμικό διάλογο που αναπτύχθηκε με τους ομιλητές απέκτησαν γόνιμους προβληματισμούς ως προς την επιλογή σπουδών και επαγγέλματος και τον σχεδιασμό ζωής.
Η έναρξη τής εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης με ομιλητή τον κ. Χαρίλαο Γκίνο, πτυχιούχο τού τμήματος Φυσικής τού ΕΚΠΑ, σύμβουλο-διερμηνέα συνεδρίων κα ιδρυτή τής εταιρείας ELIT Language Services.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Επόπτρια των Σχολείων τής Φ.Ε. κ. Βασιλική Παπαπέτρου-Μουρσελά.
Δείτε το πρόγραμμα εδώ.