Εκτύπωση
Ομάδες μαθητών τής Α΄και Β΄ταξης τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης πήραν μέρος και την εφετινή χρονιά σε διάφορα ευρωπαικά προγράμματα, που διοργανώθηκαν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
H πρώτη συμμετοχή για εφέτος ήταν, όπως κάθε χρόνο, το 18ο Μαθητικό Μοντέλο τού Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τής Γερμανικής Σχολής Αθηνών( 18th DSAMUN ) τον Οκτώβριο 2015.
Ακολούθησε το 10ο CGSMUN των Εκπαιδευτηρίων Κωστέας-Γείτονας, τον Δεκέμβριο 2015.
Τον Ιανουάριο 2016, τρεις μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο THIMUN στη Χάγη, όπου διεξάγεται το διεθνές και μεγαλύτερο Μαθητικό Μοντέλο Ο.Η.Ε.
Τον Φεβρουάριο 2016 είχαμε τη χαρά να λάβουμε μέρος στο 1ο ATSMUN που διοργάνωσαν για πρώτη φορά τα Αρσάκεια - Τοσίτσεια Σχολεία στο Αρσάκειο τής Πάτρας.
Toν Μάρτιο 2016 μια άλλη ομάδα πήρε μέρος στο 6ο PSMUN των Εκπαιδευτηρίων "ΠΛΑΤΩΝ".
Στη συνέχεια, οι μαθητές μας πήραν μέρος στον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό FORENSICS (Ρητορικά Αγωνίσματα στα Αγγλικά) στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη.
Τον Απρίλιο 2016 άλλη ομάδα μαθητών έλαβε μέρος στο 19ο MUN Αθηνών που διοργανώθηκε στο Ευγενίδιο Ιδρυμα.
Οι νεαροί 'διπλωμάτες' τού Σχολείου μας συζήτησαν στις επιτροπές τους στα Αγγλικά και πρότειναν λύσεις για θέματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα, όπως η προσφυγική κρίση, η τρομοκρατία, η ανεργία, το περιβάλλον και πολλά άλλα.
Η εφετινή χρονιά έληξε με μια διάκριση για τη μαθήτρια τής Α΄1 τάξης τού Σχολείου Παρασκευή Γοντζέ, η οποία στην 33η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής τού Ευρωπαικού Κοινοβουλίου Νέων στην Αθήνα, κατετάγη στη 13η θέση ανάμεσα στους μαθητές που διακρίθηκαν για να συμμετάσχουν σε συνέδρια τού ΕΚΝ σε διάφορες πόλεις στην Ευρώπη.
Τους μαθητές προετοίμασε και συνόδευσε η καθηγήτρια Αγγλικής τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης κ.Π.Κουτσιλιέρη.
Το Σχολείο συγχαίρει όλους τους μαθητές και τους εύχεται πάντα επιτυχίες και διακρίσεις!