Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Με επιτυχία οργανώθηκε και εφέτος η εκπαιδευτική εκδρομή στην Ελβετία με κύριο προορισμό το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών.
Σαρανταεννέα απόφοιτοι τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης ξεναγήθηκαν στους χώρους τού μεγαλύτερου και πιο αναγνωρισμένου ερευνητικού κέντρου, συνομήλησαν με ερευνητές και επισκέφθηκαν πειράματα αλλά και εκθέσεις τού CERN.
H εκδρομή πραγματοποιήθηκε στις 19 με 24 Ιουλίου 2016.
Οι μαθητές, εκτός από το CERN, επισκέφθηκαν το Ευρωπαϊκό Κέντρο των Ηνωμένων Εθνών και το Μουσείο τού Ερυθρού Σταυρού στη Γενέυη, το Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων στη Λωζάνη, το σπίτι τού Ainstein στη Βέρνη, τους καταράκτες τού Ρήνου και την παγετωνική σπηλιά με το Μουσείο Ορυκτολογίας στον γνωστότερο παγετώνα των Άλπεων ”Mer de Glaces”.
Επίσης ξεναγήθηκαν στις πόλεις τής Γενέυης, τής Ζυρίχης, τής Βέρνης και τής Λωζάνης και επισκέφθηκαν τη Λουκέρνη, την ελβετική Ριβιέρα, το παραδοσιακό Γκρουγιέρ και τις γαλλικές πόλεις Σαμονί και Ανσί.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές τους κ. Γιαννακοπούλου Αικατερίνη, Δευτεραίος Χρήστος, Ανέστη Αναστασία, καθώς και οι οργανωτές κ. Παυλή Παναγιώτα και Ζέκιος Κωνσταντίνος.