Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Λύκεια Εκάλης, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων, πραγματοποίησαν «Ημέρα Σταδιοδρομίας» για τους μαθητές τής Β΄ Λυκείου.
Στόχος τής εκδήλωσης ήταν η έγκυρη και εμπεριστατωμένη πληροφόρηση των μαθητών για τις σπουδές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις επαγγελματικές επιλογές που ανοίγονται μπροστά τους και την αγορά εργασίας. Την ευθύνη της οργάνωσης είχαν οι καθηγήτριες ΣΕΠ των Αρσακείων -Τοσιτσείων Σχολείων κ. Κατερίνα Ζαχαροπούλου και Ιωάννα Κούρτη.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές ακαδημαϊκοί, διακεκριμένοι επαγγελματίες και απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων, που σπουδάζουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή δραστηριοποιούνται με επιτυχία στον επαγγελματικό στίβο.
Οι ομιλητές, μεταφέροντας την προσωπική τους εμπειρία από το πανεπιστήμιο και τα εργασιακά περιβάλλοντα στα οποία έχουν κατά καιρούς ενταχθεί, βοήθησαν τους μαθητές να αποκτήσουν μια ρεαλιστική εικόνα για την πορεία που μπορούν να ακολουθήσουν επιλέγοντας συγκεκριμένες σπουδές και επαγγέλματα.
Οι μαθητές παρακολούθησαν τις ομιλίες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μέσα από τον δυναμικό διάλογο που αναπτύχθηκε με τους ομιλητές απέκτησαν γόνιμους προβληματισμούς ως προς την επιλογή σπουδών και επαγγέλματος και τον σχεδιασμό ζωής.
Η έναρξη τής εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης με ομιλητές την κ. Αργίτη Σοφία, τεχνική υπεύθυνη για λύσεις Cognitive IBM, την κ. Σφήκα Νίκη, τεχνική υπεύθυνη για λύσεις Analytics IBM, και τον κ. Ξανθουλη Παντελή, υπεύθυνο λύσεων Commerce IBM, ενώ κατά τη λήξη οι μαθητές  είχαν την ευκαιρία, στο Κλειστό Αμφιθέατρο, να συνομιλήσουν μέσω skype με τον κ. Νικολάου Γεώργιο, διακεκριμένο επιστήμονα και  στέλεχος τού Ινστιτούτου Καινοτομίας τού Πανεπιστημίου New Jersey.