Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Ιατρικού τμήματος τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης, στο πλαίσιο τής ενημέρωσης τους σχετικά με τον τομέα τής ιατρικής επιστήμης, πραγματοποίησαν τις εξής επισκέψεις:
1. Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 ξεναγήθηκαν στο Εργαστήριο Μοριακής Γενετικής τού Αιγινήτειου Νοσοκομείου.
2. Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 επισκέφθηκαν το ΙΙΕΒΕΑΑ (Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών τής Ακαδημίας Αθηνών), το οποίο στηρίζει τη βασική και κλινική έρευνα και αποτελεί τον μοναδικό ερευνητικό φορέα στην Ελλάδα με αυτές τις δυνατότητες. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με ερευνητές υψηλού επιπέδου που στελεχώνουν το Ίδρυμα, να ξεναγηθούν, να έρθουν σε άμεση επαφή με τα υπερσύγχρονα εργαστήρια και να ενημερωθούν για τις νέες μεθόδους που εφαρμόζονται στην πρόληψη και την αντιμετώπιση ασθενειών.
3. Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 επισκέφθηκαν τη Βιοκλινική Αθηνών - Βιοιατρική, όπου τους υποδέχθηκε ο δ διευθυντής κ. Βλάχος και τους μίλησε για την οργάνωση τής Κλινικής. Στη συνέχεια, η υπεύθυνη των χειρουργείων ξενάγησε τους μαθητές, κατά ομάδες των τριών ατόμων, στα χειρουργεία τής κλινικής, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χειρουργείο σε πραγματικό χρόνο.