Εκτύπωση
Στο πλαίσιο τού μαθήματος των Θρησκευτικών και με αφορμή την περίοδο τής Μεγάλης Σαρακοστής, οι μαθητές τής Α΄1 τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης πήραν την πρωτοβουλία να ετοιμάσουν νηστίσιμα εδέσματα, αλμυρά και γλυκά.
Τα παρασκευάσματά τους βασίστηκαν στην πυραμίδα τής μεσογειακής διατροφής. Με αυτό τον τρόπο θέλησαν να τονίσουν τη σημασία που έχει η σωστή και ισορροπημένη διατροφή, κυρίως για τον αγχωμένο και ευρισκόμενο σε διαρκή κίνηση σύγχρονο άνθρωπο, αλλά και το γεγονός ότι οι νηστείες τής Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας βοηθούν κατ' αρχάς στην πνευματική ανάταση τού ανθρώπου, στρέφοντας τον νου του σε πνευματικές ενασχολήσεις και σε εγκράτεια τροφών, συνηθειών και πράξεων που τον αποξενώνουν από τη σχέση του με τον Θεό και τον συνάνθρωπο.
Η δραστηριότητα περιελάμβανε την παρασκευή νηστίσιμων εδεσμάτων και την παρουσίασή τους έξω από το γραφείο τού Σχολείου. Εκεί οι μαθήτριες και οι μαθητές διέθεσαν αυτά που έφτιαξαν με κέφι στους συμμαθητές και τους καθηγητές τους καθώς και στους γονείς που είχαν επισκεφθεί το Σχολείο.