Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, οι μαθητές τής Β΄ τάξης των Αρσακείων-Τοσιτσείων Λυκείων Εκάλης πραγματοποίησαν κοινή εκπαιδευτική εξόρμηση στο πλαίσιο τού μαθήματος των Ξένων Γλωσσών. Τα παιδιά παρακολούθησαν προγράμματα που σχετίζονταν άμεσα με το γνωστικό αντικείμενο που έχουν επιλέξει να διδαχθούν. Συγκεκρμένα:
Οι μαθητές τού τμήματος των Αγγλικών που παρακολουθούν το τμήμα Medicine επισκέφθηκαν το ιδιωτικό θεραπευτήριο IASO General, ενώ οι μαθητές των τμημάτων Business/Finance και Literature παρακολούθησαν προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για το αντικείμενό τους στο Deree College. Οι μαθητές που παρακολουθούν τα τμήματα IELTS και Language επισκέφθηκαν το British Council.
Οι μαθητές τού Γερμανικού τμήματος επισκέφθηκαν το Goethe Institut. Εκεί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την προβολή τής γερμανικής ταινίας “Goethe!”, η οποία πραγματεύεται τα πρώτα βήματα τής συγγραφικής πορείας τού μεγάλου Γερμανού ποιητή Johann Wolfgang von Goethe. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στη Βιβλιοθήκη τού Ινστιτούτου, όπου ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που αυτή προσφέρει, καθώς και για τον τρόπο δανεισμού γερμανόφωνων βιβλίων, DVD και περιοδικών από τη διαδικτυακή βιβλιοθήκη τού Ινστιτούτου.
Τους μαθητές συνόδευσαν η Συντονίστρια τού τμήματος Αγγλικής Γλώσσας κ. Κοντογιάννη και οι καθηγήτριες Ξένων Γλωσσών των Α΄ και Β΄ Λυκείων Εκάλης κ. Αποστολοπούλου, Κουτσιλιέρη, Γιαννάκη, Παπαγεωργίου, Βαγιανού, Φωτιάδη και ο καθηγητής θεατρολογίας κ. Θεοδώρου.