Εκτύπωση

Πριν ξεκινήσουν οι πασχαλινές γιορτινές ημέρες και κλείσει το Σχολείο, οι μαθητές τού Α΄2 τμήματος τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης παρασκεύασαν πρόσφορα και μικρούς άρτους, στο πλαίσιο τού μαθήματος των Θρησκευτικών, με τη βοήθεια τής θεολόγου τους κ. Ελεάννας Αποστολάκη.

Έτσι, την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, κατά την πρώτη και τη δεύτερη διδακτική ώρα, τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στον φιλόξενο χώρο τού Νηπιαγωγείου Εκάλης και σε εξωτερικό χώρο που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα από το προσωπικό τού Νηπιαγωγείου με την αγάπη και την προθυμία τής Διευθύντριάς του κ. Κατερίνας Ζαγκανά. Tηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά τής πανδημίας (μάσκες, αντισηπτικά, γάντια), ξεκίνησαν να ασχολούνται με την παρασκευή δύο πρόσφορων με αναπιασμένo προζύμιo, καθώς και με το ζύμωμα των καθιερωμένων πια ατομικών μικρών άρτων, που ψήθηκαν στο Νηπιαγωγείο. 

Οι μαθητές είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα από την καθηγήτριά τους κ. Αποστολάκη για τον συμβολισμό τού πρόσφορου, για το πώς και πότε χρησιμοποιείται κ.λπ.

Με τη σωματική προσπάθεια που κατέβαλαν και τη βιωματική γνώση που αποκόμισαν σχετικά με το τελετουργικό τού ζυμώματος ενός πρόσφορου, οι μαθητές συνειδητοποίησαν τον κόπο που απαιτείται για να γίνει κάτι τόσο απλό, αλλά συγχρόνως τόσο σημαντικό για τη ζωή τής Εκκλησίας και ιδιαιτέρως για το κορυφαίο μυστήριό της, τη Θεία Ευχαριστία.

Τα δύο πρόσφορα μαζί με ονόματα ζώντων και τεθνεώτων συγγενών των μαθητών δόθηκαν στον ιερέα τού ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Δροσιάς π. Δαυίδ Γιαβόπουλο για να προσκομισθούν.