Εκτύπωση

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 τα τμήματα τής Β΄τάξης τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης παρακολούθησαν, στο γυμναστήριο τού Σχολείου, την παράσταση σύγχρονου χορού «Here I am. Dancing» τής ομάδας "Still Pilgrim Paradox".

Πριν την παράσταση οι μαθητές/-τριες είχαν συμπληρώσει σχετικό ερωτηματολόγιο, με στόχο την προετοιμασία τους για τη συγκεκριμένη δράση.

Μετά την παράσταση ακολούθησε συζήτηση ανάμεσα στους καλλιτέχνες και τα παιδιά.
Ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις για τις ποικίλες «αναγνώσεις» τής παράστασης ως έργου τέχνης και ως πράξης επικοινωνίας μέσω τού χορού και τής ζωντανής μουσικής.

Οι μαθητές/-τριες μίλησαν για τις δυσκολίες στις σχέσεις των ανθρώπων, τις ισορροπίες που συχνά αλλάζουν μέσα σε μια φιλία, τη σύγκρουση και τη συμφιλίωση, τη μοναξιά και τη συντροφικότητα κ.ά.
Αίσθηση προκάλεσαν οι πρωτότυπες και διεισδυτικές παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν.

Στο τέλος όλοι οι συμμετέχοντες συνεργάστηκαν, προκειμένου, με αυτοσχέδιες κινήσεις, να εκφράσουν συναισθήματα και σκέψεις που τους γέννησε η παράσταση.

Η αρχική παθητικότητα έδωσε τη θέση της στην ενεργό συμμετοχή, η επιφυλακτικότητα έγινε χαρά και η αμηχανία μετατράπηκε σε ενθουσιασμό...

Ακολουθούν μερικές σκέψεις παιδιών που συμμετείχαν:

«Η συγκεκριμένη παράσταση με εντυπωσίασε. Μου άρεσε που μπορούσα να ερμηνεύσω αυτό που είδα με πολλούς τρόπους», «Στον αυτοσχεδιασμό μετά το τέλος τής παράστασης ένιωσα κι εγώ να ξεχνιέμαι, ζώντας για μια ώρα τη μαγεία τής τέχνης τού χορού», «Ήταν πολύ ωραία, το είχαμε ανάγκη»!