Εκτύπωση

Την Κυριακή 3 Nοεμβρίου 2023 οι μαθητές/-τριες τού Ανθρωπιστικού Προσανατολισμού τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης (Β΄α) παρακολούθησαν, στο θέατρο "Βρετάνια" τη θεατρική παράσταση "Ο Κύκλος των χαμένων ποιητών"  τού Τομ Σούλμαν, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη, η οποία βασίζεται στην ομώνυμη, βραβευμένη με όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου, κινηματογραφική ταινία.

Πρόκειται για την ιστορία ενός εμπνευσμένου καθηγητή λογοτεχνίας, σε ένα συντηρητικό αμερικανικό κολλέγιο, ο οποίος προσπαθεί μέσω τής αντισυμβατικής του διδασκαλίας να μεταδώσει στους έφηβους μαθητές του την αγάπη για την ποίηση και, κυρίως, να τους μυήσει στον κόσμο τής λογοτεχνίας. Έναν κόσμο ο οποίος μπορεί να αλλάξει τον τρόπο σκέψης και πολύ περισσότερο τη στάση τους απέναντι στη ζωή.

Μετά την παράσταση ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές, οι οποίοι, εκτός από τη συγκίνηση που ένιωσαν από αυτή τη θεατρική εμπειρία λόγω και των βιωματικών της αναφορών, προβληματίστηκαν ιδιαίτερα σχετικά με την πρόσληψη τής ποίησης σήμερα, μέσα από το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Η τέχνη τού θεάτρου με τη δύναμή της έθεσε στα παιδιά μας νέα ερωτήματα και τα ώθησε να αναζητήσουν τις δικές τους απαντήσεις.

image001