Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
ban1 2    anaskafh       banner zoi sxoleio 2023 4   sxoleiazw banner small


Επιχειρώντας να δημιουργήσουμε γέφυρες συνεργασίας με την τοπική κοινωνία, οργανώσαμε με τη μαθητική κοινότητα μία δράση προσφοράς προς τον Δήμο Διονύσου. Συγκεκριμένα, το Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβούλιο του Α’ Αρσακείου - Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει χρήματα, με σκοπό να ενισχύσει τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας. Για τον σκοπό αυτόν επέλεξε αναμνηστικά φούτερ, τα οποία διέθεσε σε μαθητές και καθηγητές συγκεντρώνοντας έτσι το ποσό των 1000 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά αγοράστηκαν δύο ιατρικές συσκευές, απαραίτητες για το πολυιατρείο του Δήμου, αλλά και σοκολατένια αβγά και πασχαλινά κουλούρια για το κοινωνικό παντοπωλείο, ώστε αυτά να διανεμηθούν σε ευπαθείς ομάδες τις ημέρες του Πάσχα. Λόγω, μάλιστα, της συνεργασίας που έχουμε τα τελευταία χρόνια με την Τράπεζα Τροφίμων, επιλέξαμε να προμηθευτούμε τα πασχαλινά γλυκά από το Κέντρο Απασχόλησης και Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες και νοητική υστέρηση, «Εργαστήρι- Λίλιαν Βουδούρη», το οποίο υποστηρίζεται από την Τράπεζα Τροφίμων.
Έτσι, λοιπόν, την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 οι 15 μαθητές μας, ως εκπρόσωποι της μαθητικής κοινότητας, συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια του Σχολείου, κ. Μαρία- Άννα Φαφαλιού και την κ. Μαρία Παπίδα (Θεολόγος) επισκέφθηκαν τον δήμο Διονύσου και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο. Ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους που παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες και φροντίδα στους δημότες, όπως το κοινωνικό παντοπωλείο και το πολυιατρείο και ενημερώθηκαν για την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων, που η κρίση των τελευταίων χρόνων έχει δημιουργήσει.
Ήταν μία πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας, που το έχουν ανάγκη. Είναι ευθύνη όλων μας, να απλώσουμε τα χέρια σε εκείνους που μας χρειάζονται. Κάθε προσφορά μάς δημιουργεί χαρά, κάθε κίνηση ανθρωπιάς δίνει ελπίδα! Συγχαίρουμε τους μαθητές μας για την πρωτοβουλία τους!

Ανακοινώσεις Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης

Αναγγελίες Α' Αρσακείου - Τοσιτσείου Γυμνασίου

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30