Εκτύπωση

Παρόλο που η εφετινή σχολική χρονιά (2020-2021) ξεκίνησε και τελείωσε με ιδιαίτερες συνθήκες και αυστηρά μέτρα προστασίας εξαιτίας τής πανδημίας, για την κοινωνική και την συναισθηματική ολοκλήρωση των παιδιών είναι ιδιαίτερα σημαντική η λειτουργία των Σχολείων με πλήρες πρόγραμμα.
Η συμμετοχή των μαθητών σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα και στις κινητικές δραστηριότητες που περιλαμβάνει το μάθημα τής Φυσικής Αγωγής είναι απαραίτητη για την ψυχική και την σωματική τους υγεία. Ειδικότερα η κολύμβηση συνιστά έναν ολοκληρωμένο τρόπο άθλησης με ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία των μαθητών.
Με στόχο να διαφυλαχθεί η υγεία όλων, ενημερώνονται οι γονείς των μαθητών τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης ότι η λειτουργία τού κολυμβητηρίου προσαρμόστηκε σύμφωνα με τους κανόνες τού ΕΟΔΥ.

Για την τήρηση των μέτρων προστασίας στον χώρο τού κολυμβητηρίου έχουν προβλεφθεί τα παρακάτω:

Προϋποθέσεις συμμετοχής και οργάνωση τού μαθήματος:

Επισημαίνεται ότι μαθητές και μαθήτριες χρησιμοποιούν διαφορετικό χώρο στα αποδυτήρια, ανάλογα με το φύλο, αλλάζουν σε ατομική καμπίνα με ντους και έχουν ως επιβλέποντες δύο καθηγητές Φυσικής Αγωγής τού κολυμβητηρίου και τον συνοδό καθηγητή Φυσικής Αγωγής τού τμήματος.
Εκτός από τον απαραίτητο ατομικό εξοπλισμό (μαγιό, παντόφλες, σκουφάκι, πετσέτα ή μπουρνούζι, πετσέτα για το κεφάλι τα κορίτσια) οι μαθητές πρέπει να φέρουν μαζί τους μία 2η καθαρή μάσκα και μπουκάλι με νερό.
Η μάσκα χρησιμοποιείται σε όλους τους χώρους των αποδυτηρίων και τής δεξαμενής, εκτός από την ώρα τού μαθήματος στο νερό.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χρήση των αποδυτηρίων, εφόσον τηρούνται τα πρωτόκολλα τού ΕΟΔΥ, θεωρείται ασφαλής. Επιπλέον, έχει καταστεί γνωστό ότι το χλωριωμένο νερό είναι περιβάλλον που δεν επιτρέπει την μετάδοση τού ιού.
Παρά τις αναπόφευκτες και πρωτόγνωρες  δυσκολίες, ο Συντονισμός Φυσικής Αγωγής διαβεβαιώνει τους γονείς ότι τα Σχολεία τής Φ.Ε. κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον ασφάλειας, διατηρώντας στην πλήρη του μορφή το περιεχόμενο τής εκπαίδευσης.