Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
«Χαρίζω ένα βιβλίο, ανοίγω ένα παράθυρο στον κόσμο»

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 οι μαθητές των τμημάτων Α΄2 και Α΄3 τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη στα Άνω Λιόσια.

Εορτασμός 25ης Μαρτίου 1821 «Θυμάμαι, άρα έχω... »
Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης παρακολούθησαν,  στο Θέατρο τού Σχολείου μια ξεχωριστή γιορτή για την επέτειο τής 25ης Μαρτίου 1821. 

Θεατρική παράσταση «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;»
Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 οι μαθητές τής Β΄ και Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, στο θέατρο Τζένη Καρέζη.

Η κοινωνική συνεισφορά τού βιολογικού λαχανόκηπου τού Σχολείου 
Οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσάκειου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης στο πλαίσιο τής Ζώνης Επιστημών και Πολιτισμού  έχουν δημιουργήσει και καλλιεργούν βιολογικό λαχανόκηπο στον υπαίθριο χώρο τού Σχολείου.

Θεατρική παράσταση «Το σκλαβί»
Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Το σκλαβί» τής Ξένιας Καλογεροπούλου, στο θέατρο Πόρτα.

Συμμετοχή στο 2o MUN τού Πρότυπου Λυκείου Αναβρύτων
Οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Γυμνασίου Τοσιτσείου Εκάλης έλαβαν μέρος στο 2ο Μαθητικό Μοντέλο  Ηνωμένων Εθνών (MUN), το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Φεβρουαρίου 2019στο Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων, εκπροσωπώντας το Ιράν.

Φιλανθρωπικό Παζάρι 2019

Στις 14 Φεβρουαρίου 2019 το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης διοργάνωσε φιλανθρωπικό παζάρι.

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο" Planetarium On The Go" στο Σχολείο  

Τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 οι μαθητές τής Γ´ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης συμμετείχαν σε μια ξεχωριστή δραστηριότητα. 

Ημέρα Σταδιοδρομίας 2019

Στις 20 Φεβρουαρίου 2019 τα Α΄ και Β΄ Αρσάκεια-Τοσίτσεια Γυμνάσια Εκάλης σε συνεργασία με τη Συμβουλευτική Υπηρεσία Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατλισμού διοργάνωσαν την «Ημέρα Σταδιοδρομίας» για τους μαθητές τής Γ΄ τάξης, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για το μέλλον και τις επαγγελματικές τους επιλογές.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν και παρακολουθήσουν ομιλίες από τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Υγεία, Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές, Κατασκευές-Αρχιτεκτονική Εσωτερικών χώρων και Διακόσμηση
  • Φαρμακευτική, Θετικές Επιστήμες, Νομική
  • Βιολογία, Πληροφορική, ΜΜΕ
  • Βιομηχανία - Ενέργεια - Περιβάλλον, Οικονομία, Ανθρωπιστικές Επιστήμες,
  • Τεχνολογία, Τέχνες, Αθλητισμός.
Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν γονείς μαθητών, απόφοιτοι των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων, πανεπιστημιακοί αλλά και άλλοι διακεκριμένοι επαγγελματίες, που πολύ πρόθυμα συζήτησαν με τους μαθητές και απάντησαν στις ερωτήσεις που τους έθεσαν.
Μέσα από τον δυναμικό διάλογο που αναπτύχθηκε με τους ομιλητές οι μαθητές εξέφρασαν γόνιμους προβληματισμούς ως προς την επιλογή σπουδών και επαγγέλματος αλλά και τον σχεδιασμό τής ζωής τους.

Την ευθύνη τής διοργάνωσης είχαν οι καθηγήτριες- σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Ιωάννα Κούρτη για το Α΄ Γυμνάσιο και κ. Κατερίνα Ζαχαροπούλου για το Β΄ Γυμνάσιο, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των Αρσακείων-Τοσιτσείων Γυμνασίων Εκάλης.

Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, εδώ


Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου: Ας μιλήσουμε με αλήθειες… για ψέμματα!

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο" Insafe/INHOPE" με την υποστήριξη τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση τής ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα από παιδιά και νέους ανθρώπους.