Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
ban1 2    anaskafh       banner zoi sxoleio 2023 4   sxoleiazw banner small


Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 ξεκίνησε στο Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης για δεύτερη χρονιά εφέτος το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας “Οικονομία και Εγώ”, το οποίο διοργανώνει το ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων) / Junior Achievement Greece, www.senja.gr, με τη συνεργασία τού Υπουργείου Παιδείας.
Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσα στη σχολική τάξη από τους συμβούλους-εθελοντές και στελέχη τής Εθνικής Τράπεζας κ. Στεφανία Καββαδία και  Νικόλαο Δημητρακόπουλο, σε συνεργασία με την καθηγήτρια-σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού τού Σχολείου κ. Ιωάννα Κούρτη.
Συμμετέχουν 48 μαθητές τής Γ΄ Γυμνασίου, οι οποίοι μέσω βιωματικών ασκήσεων αναπτύσσουν δραστηριότητες με επιχειρηματικό χαρακτήρα και κατανοούν την οργάνωση και λειτουργία τού χώρου τής αγοράς εργασίας. Ταυτόχρονα σχεδιάζουν την προσωπική τους σταδιοδρομία μέσα από δραστηριότητες όπως η σκιαγράφηση των προσωπικών και επαγγελματικών τους δεξιοτήτων και ενδιαφερόντων, η σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και η ανάπτυξη τεχνικών εξεύρεσης εργασίας.
Κατά τη διάρκεια τού προγράμματος, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε 6 ωριαίες συναντήσεις, οι μαθητές μας θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες όπως η σύνταξη ατομικού και οικογενειακού προϋπολογισμού, δεξιότητες επικοινωνίας, αλλά και να αποκτήσουν, μέσα από τη συζήτηση με τους εθελοντές-συμβούλους, μια πρώτη επαφή με βασικές αρχές τής οικονομίας, των επενδύσεων και τού τραπεζικού συστήματος.
Ο συντονισμός τού προγράμματος για τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία πραγματοποιείται από την κ. Αγγελική Ζήση, καθηγήτρια - νομικό, Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητας των Αρσακείων Σχολείων και National Trainer των προγραμμάτων επιχειρηματικότητας τού Junior Achievement.



Ανακοινώσεις Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης

Αναγγελίες Α' Αρσακείου - Τοσιτσείου Γυμνασίου

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30