Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
ban1 2    anaskafh       banner zoi sxoleio 2023 4   sxoleiazw banner small


Όπως κάθε χρόνο, οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης παρουσίασαν, στις 26 Μαΐου 2017, λίγο πριν από το τέλος τής σχολικής χρονιάς, εργασίες σχετικά με θέματα που πραγματεύτηκαν τις ώρες τής Ζώνης Επιστημών και Πολιτισμού.
Οι μαθητές τής Α΄ τάξης, που ασχολήθηκαν με τη δράση R3 (RECYCLE - REUSE - REDUCE) με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Τεχνολογίας κ. Μαρίας Σόφη, ετοίμασαν παρουσιάσεις, βίντεο και κατασκευές. Τα θέματα που πραγματεύτηκαν ήταν: ανακύκλωση αλουμινίου και μπαταριών, μείωση απορριμμάτων, επαναχρησιμοποίηση διαφόρων υλικών, κανόνες περιορισμού χρήσης υλικών-αντικειμένων, απλές συνήθειες για περιορισμό τής σπατάλης υλών, τη δεντροφύτευση από την ομάδα LETS DO IT και την περιβαλλοντική ομάδα GREEN PEACE. Επίσης οι μαθητές, στη διάρκεια τής χρονιάς, δημιούργησαν diy κατασκευές με καπάκια μεταλλικά από μπουκάλια μπύρας και με άδεια πλαστικά μπουκάλια νερού.
Αναμφίβολα, το παιχνίδι είναι ζωτική ανάγκη για το παιδί. Είναι μια δραστηριότητα στην οποία δίνεται ολοκληρωτικά. Στο πλαίσιο αυτό, μια ομάδα μαθητών τής Α΄ τάξης, με την καθοδήγηση τής φιλολόγου κ. Μαρίνας Μηλιδώνη, ανέλαβε να ασχοληθεί με το παιχνίδι «Χτες και σήμερα». Δουλεύοντας ομαδοσυνεργατικά, τα παιδιά αναζήτησαν πληροφορίες για παιχνίδια που παίζονταν στην αρχαιότητα, για τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδικών χρόνων των παππούδων ή των γονιών τους, διαπιστώνοντας ότι κάποια από αυτά τούς ήταν ήδη γνωστά -αφού υπάρχουν ακόμα και σήμερα-, ενώ κάποια άλλα είναι εντελώς ξεχασμένα.
Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, οι μικροί «ερευνητές» παρουσίασαν τις εργασίες τους στους συμμαθητές τους και μοιράστηκαν μαζί τους την εμπειρία τους...παίζοντας!
Τα κλασικά παραμύθια έχουν πάντα ξεχωριστή θέση στις καρδιές των παιδιών. Έτσι, δώδεκα μαθητές τής Β΄ τάξης τού Σχολείου, με την καθοδήγηση τής φιλολόγου κ. Μαρίνας Μηλιδώνη, ετοίμασαν... μια «Παραμυθοσαλάτα»! Δημιούργησαν, δηλαδή, ένα δικό τους παραμύθι από τη συρραφή πέντε αγαπημένων κλασικών παραμυθιών που επέλεξαν οι ίδιοι. Αξιοποιώντας την τεχνική τού Ροντάρι, ανακάτεψαν στοιχεία πλοκής και ήρωες τοποθετώντας την ιστορία που συνέθεσαν σε ένα άλλο χωροχρονικό πλαίσιο, με διαφορετικούς περιορισμούς και ενδεχόμενες εξελίξεις. Στο τέλος, «Το παραμύθι μας» εκδόθηκε σε εικονογραφημένο τεύχος. Μάλιστα, μετά και από πρόταση των μικρών «συγγραφέων», διαβάστηκε στα παιδιά τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού με συνοδία μουσικής και προβολή εικόνων που έντυναν την αφήγηση. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τα ηθικά διδάγματα τού παραμυθιού, αλλά και τη μέθοδο που ακολουθήθηκε για τη σύνθεσή του. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους τους παρευρισκόμενους, μικρούς και μεγάλους.











Ανακοινώσεις Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης

Αναγγελίες Α' Αρσακείου - Τοσιτσείου Γυμνασίου

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30