Εκτύπωση
Η καθιερωμένη συνάντηση-ενημέρωση των γονέων των μαθητών τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 15.15, στην Αίθουσα Μουσικής των Αρσακείων Σχολείων Εκάλης.
Τους γονείς των μαθητών καλωσόρισε η Διευθύντρια κ. Μαρία-Άννα Φαφαλιού.
Στην ομιλία της η κ. Φαφαλιού αναφέρθηκε σε σημαντικά θέματα που αφορούν στους κανόνες φοίτησης των μαθητών στο Γυμνάσιο και στον τρόπο λειτουργίας του.
Περιέγραψε τις μεθόδους διδασκαλίας των μαθημάτων, εξήγησε τα κριτήρια αξιολόγησης των μαθητών και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνεται η μελέτη στο σπίτι.
Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η στενή και αρμονική συνεργασία γονέων και διδασκόντων καθηγητών συμβάλλει στην πνευματική ανάπτυξη, τη συναισθηματική ωρίμαση και την ομαλή κοινωνικοποίηση των νέων μαθητών.
Στους γονείς μίλησε, επίσης, η Υποδιευθύντρια τού Γυμνασίου μας κ. Αγγελική Σούλη για τη διδασκαλία τού μαθήματος των Μαθηματικών, ο κ. Γεώργιος Γεωργουλέας,ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο τής Συμβουλευτικής- Ψυχολογικής Υπηρεσίας των Σχολείων τής Φ.Ε., και η κ. Ελένη Κουκούλη, εκπαιδευτικός-ψυχολόγος στον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων τής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, με θέμα "Τι σημαίνει να έχω παιδί στην Α΄ τάξη Γυμνασίου".
Τέλος, τους γονείς καλωσόρισε η πρόεδρος τού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Βασιλική Φαϊλάδη-Μωραΐτη ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή τους στον σύλλογο.