Εκτύπωση
Την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018, μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης που συμμετέχουν σε σχολικές δράσεις σχετικές με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συναντήθηκαν με την πρέσβειρα Καλής Θελήσεως τής UNESCO κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία τού ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»
Εκεί τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις τού ιδρύματος, οι οποίες σχετίζονται με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδίως των δικαιωμάτων των παιδιών. Η πρόεδρος τού ιδρύματος τους ενημέρωσε για τη συνεργασία με το Κέντρο «Robert F. Kennedy Human Rights» και την εφαρμογή τού εκπαιδευτικού προγράμματος «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία». Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται από τις ομάδες των μαθητών τού Σχολείου και αποτέλεσε αφορμή για εποικοδομητικό διάλογο σχετικά με την αξία τής προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τού ρόλου τής εκπαίδευσης στη διαμόρφωση ανθρωπιστικών χαρακτήρων και συμπεριφορών. Παράλληλα, η κ. Βαρδινογιάννη τόνισε τη σημασία τής αλληλεγγύης σε μια εποχή ελλείματος ανθρωπισμού, διαχωρίζοντάς τη όμως από την έννοια τής φιλανθρωπίας και κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον ρόλο τής εκπαίδευσης και τής οικογένειας. Τέλος, με ιδιαίτερη χαρά απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με το έργο τού ιδρύματος καθώς και με τις δράσεις τής ίδιας στη μακρόχρονη πορεία της στον χώρο τής προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών και τής παροχής ουσιαστικής βοήθειας σε αυτά μέσω τού ιδρύματος «Ελπίδα».
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, σε ιδιαίτερα ευχάριστο και εγκάρδιο κλίμα, αφήνοντας σε μαθητές και συνοδούς τις καλύτερες εντυπώσεις και δίνοντας αφορμή για περισυλλογή σχετικά με το χρέος όλων για την εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων των συνανθρώπων μας.
Τους μαθητές συνόδευαν η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Μαριάννα Φαφαλιού και οι καθηγητές κ. Αναστασία Αϊβάζογλου, Κατερίνα Κατσιάνου και Γιώργος Κωνσταντακάκης.