Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Γυμνασίου Τοσιτσείου Εκάλης έλαβαν μέρος στο 2ο Μαθητικό Μοντέλο  Ηνωμένων Εθνών (MUN), το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Φεβρουαρίου 2019στο Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων, εκπροσωπώντας το Ιράν. Πριν το συνέδριο, στο πλαίσιο τής προετοιμασίας τους, οι μαθητές επισκέφθηκαν την πρεσβεία τού Ιράν, τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, όπου ενημερώθηκαν από τον επιτετραμμένο ακόλουθο τής πρεσβείας σχετικά με τις θέσεις τής χώρας αυτής σε σημαντικά διεθνή ζητήματα.
Στο συνέδριο που ακολούθησε οι μαθητές διαλέχτηκαν, επιχειρηματολόγησαν και αντιπαρατέθηκαν στα ακόλουθα ζητήματα:

Πολιτικά: Το ζήτημα τής ουδετερότητας στο διαδίκτυο και η διεθνής συνεργασία σχετικά με τις ειρηνικές χρήσεις τού Διαστήματος.

Αφοπλισμός: Αποστρατικοποίηση τής περιοχής τού Αρκτικού Κύκλου, μέτρα για την καταπολέμηση τής στρατολόγησης τρομοκρατών μέσω διαδικτύου.

Κοινωνικά: Μέτρα για την αναχαίτηση τής χρήσης βασανιστηρίων και τής απάνθρωπης ή εξευτελιστικής συμπεριφοράς, θέσπιση ελάχιστων κριτηρίων για την επιβίωση, την αξιοπρέπεια και την καλή ποιότητα ζωής των ιθαγενών φυλών.

Νομικά: Το ζήτημα την πληροφοριοδοτών και τής διεθνούς ασφάλειας, ρυθμίσεις σχετικά με την κατασκευή, πώληση, μεταφορά και χρήση όπλων από πολίτες.

Οικονομικά: Ενισχύοντας τη συμπεριληπτική χρηματοδότηση ως μέσο για την εξάλειψη τής φτώχειας, το ζήτημα τής συμπεριληπτικής εκπαίδευσης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Ειδική Επιτροπή για τη Βετίωση τής Διατροφής: Ο ρόλος τής τεχνολογίας στην εξάλειψη τής διατροφικής ανασφάλειας και τής παγκόσμιας έλλειψης τροφίμων, το ζήτημα τής παγκόσμιας εξάπλωσης τής παχυσαρκίας.

Στο συνέδριο συμμετείχαν από το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης οι μαθητές: Μαρία-Ελένη Αξιώτη, Άγγελος ΓκέρτσοςΙωάννα Δημητρακοπούλου,  Χρήστος Καδάς, Όλγα Σακά και Μπαλαφούτας Αναστάσιος.
Τους μαθητές συνόδευσε η καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας, κ. Γιαννάκη Μαριλένα.

Ανακοινώσεις Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης

Αναγγελίες Α' Αρσακείου - Τοσιτσείου Γυμνασίου

Δεκέμβριος 2019
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 49 1 2 3 4 5 6 7
week 50 8 9 10 11 12 13 14
week 51 15 16 17 18 19 20 21
week 52 22 23 24 25 26 27 28
week 1 29 30 31