Εκτύπωση
Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 οι μαθητές τής Β΄ και Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, στο θέατρο Τζένη Καρέζη. Πρόκειται για το έργο τού Σάιμον Στίβενς, μια πιστή και πολυβραβευμένη διασκευή τού επίσης πολυβραβευμένου ομώνυμου μυθιστορήματος τού Μαρκ Χάντον, το οποίο μιλά για τη διαφορετικότητα, για έναν άλλον κόσμο τόσο κοντινό αλλά και μακρινό ταυτόχρονα...
Η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο ότι παρουσιάζει την κοινωνία μέσα από το βλέμμα ενός διαφορετικού παιδιού, τού 15χρονου στα όρια τού αυτισμού Κρίστοφερ.
Χάρη σε αυτήν την παράσταση οι μαθητές, που την παρακολούθησαν με εξαιρετική προσοχή, συνειδητοποίησαν την παιδευτική αξία τού θεάτρου, σε μια εποχή κατά την οποία η οθόνη κυριαρχεί στη ζωή των εφήβων, και βίωσαν μια ποιοτική ψυχαγωγική εμπειρία.
Το ζεστό χειροκρότημα μαθητών και καθηγητών στο τέλος τής παράστασης ήταν η ανταπόδοση στην εξαιρετική ερμηνεία όλων των ηθοποιών τής παράστασης.