Εκτύπωση

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 το Α΄Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης συμμετείχε στο "Μαθη(μα)τικό Συμπόσιο -  Μια Γιορτή για τα Μαθηματικά"με την παρουσίαση μαθηματικών επιτραπέζιων παιχνιδιών από μαθητές τής Β΄ τάξης.

Το συμπόσιο διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και τα έξι Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) Αττικής, και πραγματοποιήθηκε στο 4ο Γενικό Λύκειο Αιγάλεω.

Με την παποίθηση ότι τα Μαθηματικά απευθύνονται σε όλους και με στόχο την καλλιέργεια τής θετικής στάσης των μαθητών απέναντι στα Μάθηματικά η Υποδιευθύντριά κ. Αγγελική Σούλη, εμπνεύστηκε και κατασκεύασε έξι επιτραπέζια παιχνίδια: "Μαθηματικο-μανία", "Ο χρόνος μετράει, Μαθηματικό Quiz", "Έτερον ήμισυ", "Πες το αλλιώς" και "Μέμο".

Οι μαθητές εξοικειωμένοι με τα παιχνίδια αυτά και τη φιλοσοφία τους τα παρουσίασαν στο συμπόσιο προκαλώντας γενικό ενδιαφέρον και προσκαλώντας τους μαθητές που το παρακολούθησαν να παίξουν μαζί τους.

Έτσι γρήγορα δημιουργήθηκε ένα πολύ φιλικό κλίμα συναγωνισμού στις γνώσεις Μαθηματικών και στην ταχύτητα εύρεσης τής σωστής απάντησης.

Την ομάδα μαθητών αποτελούσαν οι: Μάρκος Αποστόλου, Ιωάννης Ζαφειρόπουλος, Ιωάννης Ζέππος, Κωνσταντίνος Κανελλίδης, Αλεξάνδρα Ταμπάκου και Ιφιρένα Τσιτσικοπούλου.

Στο συμπόσιο παρευρέθησαν η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Μαρία-Άννα Φαφαλιού και ο καθηγητής Μαθηματικών κ. Κωνσταντίνος Ζέκιος.