Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015, στην ώρα τής Ζώνης Πολιτισμού τής Δημιουργικής Γραφής, οι μαθητές τής Γ΄  τάξης τού Α΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, συμμετέχοντας στο Εικονικό Πανελλαδικό Μαθητικό Φεστιβάλ «Η δική μας γνώμη», παρακολούθησαν στο εργαστήριο Πληροφορικής 11 ταινίες μικρού μήκους που δημιουργήθηκαν από μαθητές διαφορετικών σχολείων τής Ελλάδας για τον Διαγωνισμό «Βιντεομουσεία».
Τη δραστηριότητα επιμελήθηκαν η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Ξένια Σιούτη και η φιλόλογος κ. Σταματίνα Κουρή. Η διοργάνωση τού διαγωνισμού έγινε από το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας "Καρπός".
Οι ταινίες έθιγαν θέματα όπως είναι ο σχολικός εκφοβισμός, η οικονομική κρίση, οι κίνδυνοι τού διαδικτύου, τα προβλήματα ατόμων με αναπηρία, οι διαφορές αγοριών- κοριτσιών κ.λπ.
Σκοπός τού διαγωνισμού ήταν να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να συνεργαστούν πάνω σε μια δημιουργική δραστηριότητα, να εξοικειωθούν με τη γλώσσα τής κινηματογραφικής αφήγησης, να γίνουν κριτές και ερευνητές τού άμεσου προσωπικού τους περιβάλλοντος και να παρατηρήσουν με κριτική ματιά την καθημερινότητά τους. Αφού τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες, στο τέλος τής προβολής, κλήθηκαν να αποφασίσουν ποια ταινία θα διάλεγαν για να δείξουν σε έναν φίλο τους, ποια θα διάλεγαν για να δείξουν στους γονείς τους και ποια είναι η πιο ασυνήθιστη. Η κάθε ομάδα ψήφισε ξεχωριστά τις ταινίες τής επιλογής της μέσω μιας ηλεκτρονικής φόρμας στη σελίδα τού "Καρπού".