Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στο πλαίσιο τής εκπαιδευτικής εξόρμησης, στις 11 Δεκεμβρίου 2015, οι μαθητές των τμημάτων Γ΄1 και Γ΄2 τού Α΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης επισκέφθηκαν το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας "Καρπός" και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δημιουργία τηλεοπτικού ρεπορτάζ».
Είχε προηγηθεί συζήτηση στην τάξη με τις φιλολόγους τους κ. Παπαβασιλοπούλου Ιουλία και  Κουρή Σταματίνα και προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα τους πρόσφυγες, που στόχο είχε την ευαισθητοποίηση των παιδιών στο θέμα αυτό. Στη συνέχεια, τα ίδια τα παιδιά διατύπωσαν ερωτήσεις που θα ήθελαν να θέσουν σε συμμαθητές τους σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και τη στάση τους απέναντί τους.
Κατά τη διάρκεια τής επίσκεψης στον "Καρπό", οι μαθητές αξιοποίησαν αυτές τις ερωτήσεις σε ένα πραγματικό τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Έμαθαν με τρόπο βιωματικό πώς στήνονται η κάμερα και το μικρόφωνο, ποιος είναι ο ρόλος τού σκηνοθέτη και με ποιον τρόπο πρέπει να συντάσσουν και να απευθύνουν ερωτήσεις σαν πραγματικοί ρεπόρτερ.
Εναλλάσσοντας ρόλους πίσω και μπροστά από την κάμερα, είχαν τη δυνατότητα να προβληματιστούν και να διατυπώσουν με ιδιαίτερη ωριμότητα και ευφράδεια τις προσωπικές τους απόψεις για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, όπως είναι αυτό των προσφύγων.