Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Η καθιερωμένη συνάντηση - ενημέρωση των γονέων των μαθητών τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, στις 15.30, στο αμφιθέατρο των Σχολείων.
Τους γονείς καλωσόρισε η Διευθύντρια κ. Μαρία-Άννα Φαφαλιού, η οποία αναφέρθηκε σε σημαντικά θέματα που αφορούν στους κανόνες φοίτησης των μαθητών στο Γυμνάσιο και στον τρόπο λειτουργίας του. Περιέγραψε τις μεθόδους διδασκαλίας των μαθημάτων, εξήγησε τα κριτήρια αξιολόγησης των μαθητών και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνεται η μελέτη στο σπίτι. Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η στενή και αρμονική συνεργασία γονέων και διδασκόντων συμβάλλει στην πνευματική ανάπτυξη, τη συναισθηματική ωρίμαση και την ομαλή κοινωνικοποίηση των νέων μαθητών.
Τους γονείς ενημέρωσαν επίσης ο κ. Γεώργιος Γεωργουλέας, από τη Συμβουλευτική και Ψυχολογική Υπηρεσία των Σχολείων τής Φ.Ε., σχετικά με τις ιδιαιτερότητες τής εφηβικής ηλικίας, και καθηγητές τού Σχολείου. Συγκεκριμένα, για τα φιλολογικά μαθήματα ενημέρωσε τους γονείς η κ. Αικατερίνη Κατσιάνου, για τα Μαθηματικά ο κ. Φώτης Κοτσαλίδης και για τις Ξένες Γλώσσες η καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας κ. Μαρία-Ελένη Γιαννάκη. Ακολούθησε συζήτηση.