Εκτύπωση
Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 τα τμήματα Γ΄1 και Γ΄3 τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο κτήριο τού φιλολογικού συλλόγου "Παρνασσός", το οποίο πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Φ.Σ.Π. και την ομάδα "hιστορισταί" (δίκτυο επιστημόνων που προωθεί την έννοια και την πρακτική τής Δημόσιας Ιστορίας μέσα από εναλλακτικές δράσεις, και εκπονεί σχετικά προγράμματα, αξιοποιήσιμα στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την οικονομία).
Αρχικά οι μαθητές ενημερώθηκαν με εύληπτο τρόπο από την ιστορικό κ. Μαρία Σαμπατακάκη, μέλος τής ομάδας "hιστορισταί", για την ιστορία τού κτηρίου ως στρατοδικείου την περίοδο τής Κατοχής. 
Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ «Το Στάρι» με θέμα τον κατοχικό λιμό, τα αίτια και τις συνέπειές του.
Οι μαθητές συζήτησαν για την εγκυρότητα των ιστορικών πηγών, μελέτησαν αρχειακό υλικό και περιηγήθηκαν στην πλούσια βιβλιοθήκη τού συλλόγου.
Το εν λόγω πρόγραμμα αποτέλεσε εναλλακτικό εργαλείο διδασκαλίας τής σύγχρονης ιστορίας, στο οποίο οι μαθητές μας ανταποκρίθηκαν ενεργά και με ζωηρό ενδιαφέρον.
Τα τμήματα Γ΄1 και Γ΄3 συνόδευσαν οι κ. Μαρία-Άννα Φαφαλιού (Διευθύντρια, φιλόλογος), Αναστασία Αϊβάζογλου (μαθηματικός) και Ειρήνη Φαραντούρη (φιλόλογος).