Εκτύπωση

Στο πλαίσιο τής θεματικής εβδομάδας που ήταν αφιερωμένη στη δημοκρατική συνύπαρξη και στον σεβασμό στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Τρίτη 7 Μαΐου 2019, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο τής μη κυβερνητικής οργάνωσης SolidarityNow, από δύο δικηγόρους, τον κ. Θεόδωρο Ζέη και την κ. Μαρίνα Κάντα, μέλη τής Νομικής Υποστήριξης, και να ακούσουν την προσωπική ιστορία ενός νέου ανθρώπου από το Αφγανιστάν.

Η SolidarityNow έχει δημιουργήσει κέντρα αλληλεγγύης που βοηθούν στην εκπαίδευση, ένταξη και πρόσβαση συνανθρώπων μας στην αγορά εργασίας.

Μαζί με τους εκπροσώπους τής οργάνωσης επισκέφθηκε το Σχολείο και ο Μοχάμετ από το Αφγανιστάν, 28 ετών, ο οποίος ζει 14 χρόνια στην Ελλάδα και τώρα, έχοντας μάθει πολύ καλά την ελληνική γλώσσα, εργάζεται στην οργάνωση ως διαμεσολαβητής-διερμηνέας.
Ο Μοχάμετ, αφού αφηγήθηκε την προσωπική του διαδρομή από την πατρίδα του στη χώρα μας, τόνισε στους μαθητές την πίστη του στην αξία τής εκπαίδευσης, τού σεβασμού και τής προσφοράς. 

Εξήγησε, επίσης, την επιλογή του να παραμείνει στην Ελλάδα και να μην εγκατασταθεί αλλού, γιατί η επιθυμία του είναι να μπορεί να προσφέρει τη βοήθειά του σε συνανθρώπους του.

Η συζήτηση ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και διδακτική εμπειρία για τους μαθητές, καθώς μέσα από ένα ζωντανό παράδειγμα συνειδητοποίησαν τη σημασία τής ατομικής προσπάθειας για πρόοδο και τής κοινωνικής προσφοράς.