Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης παρακολούθησαν τον επίσημο εορτασμό τής επετείου τής 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η γιορτή είχε τίτλο «Η Κρήτη Αρκάδι γίνεται, στα σίδερα δεν μπαίνει... » και θέμα τη μάχη τής Κρήτης και την αντίσταση των Ελλήνων στη γερμανική εισβολή.

Η γιορτή ξεκίνησε με την παράδοση τής Σημαίας από τη Διευθύντρια  κ. Μαρία -Άννα Φαφαλιού στον μαθητή Κωνσταντίνο Κανελλίδη. 
Ακολούθησε η απονομή βραβείων και αριστείων στους μαθητές που πρώτευσαν και αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2018-2019.

Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε η Διευθύντρια τού Σχολείου.

Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος τή Φ.Ε. καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, η Επόπτρια των Σχολείων τής Φ.Ε. κ. Βασιλική Παπαπέτρου-Μουρσελά, ο τέως Επόπτης των Σχολείων τής Φ.Ε. κ. Αναστάσιος Σκιαδάς, οι Διευθυντές των Σχολείων, καθώς και αφυπηρετήσαντες Διευθυντές και καθηγητές των Σχολείων.

Τη φιλολογική επιμέλεια και την επιλογή των κειμένων είχαν οι φιλόλογοι κ. Σοφία Κοντονίκα, Κατερίνα Κατσιάνου, Γιώργος Κωνσταντακάκης και Μαρίνα Μηλιδώνη.
Τη θεατρική διδασκαλία πραγματοποίησε ο θεατρολόγος κ. Κώστας Θεοδώρου.
Τη διδασκαλία τής χορωδίας και τής ορχήστρας ανέλαβε η μουσικός κ. Φανή Αβρανά και την επιμέλεια τής πρόσκλησης και των σκηνικών η εικαστικός κ. Κυριακή Πρεβενιού.