Εκτύπωση

28 Οκτωβρίου 1940. Ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας!

Με προβολή ιστορικών ντοκιμαντέρ σε κάθε σχολική τάξη τιμήθηκε η επέτειος τής εθνικής μας εορτής στο Α΄Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, καθώς, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει επιφέρει η πανδημία, οι μαθητές τού Σχολείου δεν παρακολούθησαν επίσημο εορτασμό για την 28η Οκτωβρίου.

Η παράδοση τής Σημαίας από τη Διευθύντρια κ. Μαρία- Άννα Φαφαλιού στη σημαιοφόρο Αικατερίνη Σιψά πραγματοποιήθηκε στον χώρο τού θεάτρου παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και γονέων.

Την ίδια ημέρα, σε κάθε τμήμα ξεχωριστά, απονεμήθηκαν τα αριστεία και βραβεία στους αριστεύσαντες και πρωτεύσαντες μαθητές κατά το διδακτικό έτος 2020-2021.

Τέλος, την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου οι μαθήτριες Σιψά Αικατερίνη (Γ΄4), Μαυρομμάτη Αικατερίνη (Γ΄3), Μαυρομμάτη Βασιλική (Γ΄3), Λαμπάκη Παναγιώτα-Λυδία (Β΄3), Παπαδοπούλου Ζωή (Β΄4), Πέππα Μαρία- Μελίνα (Α΄3) και ο μαθητής Γάτσος Κωνσταντίνος (Γ΄1) συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που διοργάνωσε με λαμπρότητα στον Άγιο Στέφανο ο Δήμος Διονύσου και οι οποίες κορυφώθηκαν με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Ηρώων και με τη μαθητική παρέλαση.

Τις μαθήτριες, που ξεχώρισαν για την άρτια εμφάνισή τους, προετοίμασαν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής, κ. Ηρώ Γεωργουλέα και κ. Λάμπρος Παπαναστασίου.