Εκτύπωση

Τα τμήματα Α΄1 και Α΄3 τού A΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, στο πλαίσιο τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων τού α’ τετράμηνου, «Πλανήτης Γη, το κοινό μας σπίτι», έφτιαξαν, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Κυριακής Πρεβενιού, 4 επιτραπέζια παιχνίδια για το περιβάλλον, με στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης.

Αρχικά διαβάστηκαν και συζητήθηκαν οι προτάσεις όλων των παιδιών για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.

Τα θέματα που αναλύθηκαν ήταν:

Η Βιοκλιματική αρχιτεκτονική - μείωση τής ενέργειας στο σπίτι και στο Σχολείο

Τι είναι το οικολογικό μας αποτύπωμα και πώς μπορούμε να το μειώσουμε;

Η Ανακύκλωση υλικών: πρώτη ύλη

Το Νερό, το πολύτιμο αγαθό

Μετά από ψηφοφορία, επιλέχθηκε να υλοποιηθεί η ιδέα που έλαβε τις περισσότερες ψήφους.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας και, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους, κατασκεύασαν τα παιχνίδια στο Εργαστήριο Καλλιτεχνικών τού Σχολείου.

Το τμήμα Α΄1 έφτιαξε το «Σβήσε τη λάμπα», ένα παιχνίδι μνήμης για τη μείωση τής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, και το «Recycle Bell», ένα παιχνίδι για τη σωστή διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών.

Το τμήμα Α΄3 δημιούργησε «Το παιχνίδι τής Ανακύκλωσης», ένα παιχνίδι που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει για τη σωστή χρήση των κάδων ανακύκλωσης, αλλά και τη σημασία τής ανακύκλωσης σε όλα τα υλικά, και το παιχνίδι «Οικολογικά Μυστήρια», που στόχο έχει να βρεθεί ποιος βλάπτει το περιβάλλον στην πόλη, στον χώρο τού Σχολείου αλλά και στο δάσος, στις λίμνες και τα ποτάμια.

Το τετράμηνο έκλεισε με τους μαθητές να παίζουν με τα πρωτότυπα, διασκεδαστικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια που οι ίδιοι έφτιαξαν.