Εκτύπωση

Γράφουν οι μαθήτριες Μαρία Καρακατσάνη και Σοφία Κορρέ (Γ΄2) τού Α΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης.

"Το γνωρίζατε ότι ο Αβραάμ Λίνκολν ηττήθηκε 8 φορές σε εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι να γίνει πρόεδρος των Η.Π.Α και παγκόσμιο σύμβολο αξιών; Αλλά και ο Ναπολέων Βοναπάρτης από απλός στρατιώτης έγινε πρωταγωνιστής τής παγκόσμιας ιστορίας! Πολλές ήταν οι διάσημες προσωπικότητες, η αρχή τής πορείας των οποίων ήταν εξαιρετικά απογοητευτική, όμως δεν τα παράτησαν και κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή!

THE BEATLES

Πριν τη διάδοση τής επιτυχίας τους οι Beatles δεν ήταν γνωστοί στον χώρο τής μουσικής. Το διάσημο βρετανικό συγκρότημα από την περιοχή Liverpool, πριν την παγκόσμια επιτυχία του απορρίφθηκε από πολλές δισκογραφικές εταιρείες. Για παράδειγμα, τον Ιανουάριο τού 1962 οι Beatles ξεκίνησαν την καινούργια τους χρονιά με οντισιόν στη δισκογραφική εταιρεία Decca ηχογραφώντας 15 τραγούδια. Τελικά, τους απέρριψαν! Όμως, στη συνέχεια τους ανακάλυψε ο θρυλικός ατζέντης τους George Martin και η καριέρα τους άρχισε να εξελίσσεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα από τον Ιανουάριο τού 1963, όταν κυκλοφόρησε το δεύτερο single «Please Please me», που έφτασε στο Νο1 του βρετανικού τοπ.

OPRAH WINFREY

Η γνωστή Οprah είναι Αμερικανίδα παρουσιάστρια talk show, τηλεοπτική παραγωγός, ηθοποιός και συγγραφέας. Η καριέρα της, όμως, δεν ξεκίνησε καλά, αφού απολύθηκε από την πρώτη της τηλεοπτική δουλειά ως παρουσιάστριας σε ένα κανάλι τής Βαλτιμόρης. Ωστόσο, η ίδια δεν το έβαλε κάτω και αποφασισμένη να αλλάξει τη ζωή της, έγινε η νεότερη και η πρώτη Αφρο-Αμερικανή παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων στο κανάλι WTVF-TV τού Τενεσί, ενώ σε ηλικία 19 ετών παρουσίασε το δικό της, γνωστό σε όλους, σόου «The Oprah Winfrey Show». Εάν είχε εγκαταλείψει την καριέρα της λόγω των πρώτων δυσκολιών, σήμερα δεν θα ήταν γνωστή για τις πολυβραβευμένες εκπομπές της, η επιτυχία των οποίων την καθιστά την πρώτη μαύρη δισεκατομμυριούχο στον κόσμο.

J.K. ROWLING

Γνωστή χάρη στη σειρά βιβλίων Harry Potter η J.K.Rowling είναι μια από τις πιο επιτυχημένες συγγραφείς τής γενιάς μας. Αρχικά, όμως, το πασίγνωστο βιβλίο της απορρίφθηκε 12 φορές από τους εκδοτικούς οίκους, εκτός από τον βρετανικό οίκο Bloomsbury. Μάλιστα, είχε απολυθεί και από τη δουλειά της ως γραμματέως στη Διεθνή Αμνηστία στο Λονδίνο, επειδή χάζευε, καθώς σκεφτόταν τον ήρωα που τριβέλιζε για καιρό τη φαντασία της. Μετά την έκδοση τού πρώτου της βιβλίου, όμως, η καριέρα της είχε μόνο ανοδική πορεία και θεωρείται ως η συγγραφέας με τις πιο γρήγορες πωλήσεις στην ιστορία της λογοτεχνίας.

ALBERT EINSTEIN

Αρκετοί είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν ότι ο Άλμπερτ Αϊνστάιν απέτυχε στις εισαγωγικές εξετάσεις του πανεπιστημίου. Στην πραγματικότητα, ένας από τους δασκάλους του στο σχολείο τού είχε πει πως δεν θα κατάφερνε ποτέ να κάνει τίποτα στη ζωή του! Παρόλ’αυτά, μέχρι σήμερα θεωρείται ο πιο έξυπνος άνθρωπος που έζησε ποτέ…

WALT DISNEY

Προτού ιδρύσει την πασίγνωστη σε μικρούς και μεγάλους Walt Disney ο επιχειρηματίας έκανε αίτηση για να εργαστεί σε μια εκδοτική εταιρεία, η οποία, όμως, στη συνέχεια απορρίφθηκε, καθώς θεώρησαν πως ο ίδιος δεν διέθετε φαντασία…
Ο Disney στην πορεία τής ζωής του κέρδισε 22 βραβεία Ακαδημίας και άνοιξε δυο θεματικά πάρκα."