Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
sxolikos vios
logeio

poiites

kavafis

anaskafh

banner1821

Οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, στο πλαίσιο τής πολιτιστικής ημερίδας, παρακολούθησαν, στο Αμφιθέατρο των Σχολείων, εργασίες που εκπονήθηκαν κατά τη διάρκεια τού σχολικού έτους 2017-2018.
Αρχικά, παρακολούθησαν τις εισηγήσεις που παρουσίασαν οι συμμαθητές τους στο 6ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Σε έναν κόσμο που αλλάζει: Το δικαίωμα στην εκπαίδευση και η εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα». Ειδικότερα, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης Χριστίνα-Ιωάννα Αλεξανδρή, Ειρήνη Κανελλοπούλου, Μαρία Καρούση, Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου και Ευάγγελος Λάγγας, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Αικατερίνη Ζαχαροπούλου και Γερασιμούλα Καλαντζή, παρουσίασαν την εργασία τους με τίτλο «Σχολική διαμεσολάβηση: Η εφαρμογή τού θεσμού στο Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης ως μέσο πρόληψης και αντιμετώπισης τής σχολικής βίας». Παρουσιάστηκε ο θεσμός τής σχολικής διαμεσολάβησης ως μια από τις πλέον αποτελεσματικές εναλλακτικές στρατηγικές στο παραδοσιακό σύστημα επίλυσης συγκρούσεων μεταξύ μαθητών μέσω τής απόδοσης ευθυνών και τιμωριών από ενηλίκους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση τής εφαρμογής τού θεσμού στο Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης την τελευταία τριετία.
Εν συνεχεία, οι μαθήτριες τής Β΄ τάξης Φοίβη Γιαννακοπούλου, Δανάη Δασκάλου, Βασιλική Νικολαϊδη, Αντριάνα Παπακώστα και Ε. Τσαγκάρη, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Αθηνά Γκαρμπολά και Λουκία Σπυράτου, παρουσίασαν το θέμα «Εκπαιδεύοντας τους αυριανούς πολίτες να ακολουθήσουν τον δρόμο τής αειφορίας: το πράσινο σχολείο». Οι μαθήτριες τόνισαν το δικαίωμα που έχει ο άνθρωπος να ζει σε ένα υγιές και ασφαλές φυσικό περιβάλλον, μίλησαν για τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη σχέση του με το περιβάλλον, τις αρχές που διέπουν την εκπαίδευση των μαθητών για την αειφορία, καθώς και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ένα σχολείο για να γίνει αειφόρο-πράσινο.
Ακολούθως, οι μαθήτριες τής Β΄ τάξης Πηνελόπη Μπακοπούλου και Δήμητρα Μπούκη, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Γιάννη Καργάκο, παρουσίασαν την εργασία τους με τίτλο «Το δικαίωμα συντάσσεται με το καθήκον». Στην εργασία τεκμηριώθηκε η θέση ότι το δικαίωμα στηρίζεται στην επιτέλεση τού καθήκοντος. Ως εκ τούτου και στο πλαίσιο τού σχολείου το δικαίωμα είναι αληθινό μόνο όταν έχουμε τη δυνατότητα να το ασκήσουμε και υπάρχει αίσθηση τού καθήκοντος.
Ολοκληρώνοντας τις παρουσιάσεις, προβλήθηκε βίντεο με θέμα «Εγώ, εμείς και το διαδίκτυο». Το συγκεκριμένο βίντεο δημιούργησαν κατά το σχολικό έτος 2017-2018, στο πλαίσιο τής Ζώνης Αθλητισμού και Πολιτισμού, έντεκα μαθήτριες και μαθητές τής Α΄ τάξης, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Πληροφορικής κ. Αρχοντούλας Σαββιδάκη, χρησιμοποιώντας το λογισμικό κατασκευής βίντεο movie maker, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου. Σκοπός τού βίντεο είναι οι μικρότεροι μαθητές να αφυπνιστούν σε θέματα ορθής χρήσης τού διαδικτύου, υιοθετώντας παράλληλα και δημιουργική διαδικτυακή συμπεριφορά. Συγκεκριμένα, μικρές ιστορίες με τη μορφή κόμικ, οι οποίες δημιουργήθηκαν με το λογισμικό storyboard, εστίασαν σε θέματα που αφορούσαν στις υποχρεώσεις των χρηστών σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων των δικών τους, αλλά και των άλλων χρηστών (κωδικοί, επιλογή κωδικών, αριθμοί πιστωτικών καρτών, τραπεζικοί λογαριασμοί, ηλικία, διεύθυνση κ.ά.), τη σωστή χρήση των κοινωνικών δικτύων (διαδικτυακή παρενόχληση, ελεύθερη με σεβασμό έκφραση, προστασία τής εικόνας κάθε χρήστη), τον σεβασμό στην πνευματική ιδιοκτησία και την ασφαλή πλοήγηση (συνομιλίες με αγνώστους, προγράμματα προστασίας από ιούς, τείχος προστασίας). Παράλληλα, δόθηκε έμφαση στην υποχρέωση αναφοράς ύποπτωνεπιβλαβών ή παράνομων συμπεριφορών, στην απόκτηση κριτικής ικανότητας στις πληροφορίες που διαβάζουν στο διαδίκτυο (διασταύρωση και εγκυρότητα πληροφοριών), στον σεβασμό στους ηλικιακούς περιορισμούς που θέτουν οι δικτυακοί τόποι, καθώς και στην υποχρέωσή τους να γνωρίζουν τυχόν όρους χρήσης και πολιτικές απορρήτου. Συντελεστές τού βίντεο, με τη σειρά που εμφανίζονται οι ιστορίες κόμικ, ήταν οι: Εβελίνα Αθανασιάδη, Μαρίνα Στεφανίδου, Ίρις Κουμεντάκου, Γιώργος Λαμπρόπουλος, Δημήτρης Ούτσιος, Τάσος Τσιβουράκης, Σοφία Τυχοπούλου, Μαριτίνα Γάγγα, Βέρα Τσιλάκη, Παναγιώτης Ρέππας και Χριστίνα Σαλούστρου.





Ανακοινώσεις Β΄ Αρσακείου - Τοσιτσείου Γυμνασίου

Αναγγελίες Β' Αρσακείου - Τοσιτσείου Γυμνασίου

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31