Εκτύπωση
Το Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης τιμήθηκε με την εθνική ετικέτα πoιότητας για το e-Twinning έργο του: " Shared treasures : let΄s adopt and cherish our ancient theatres "(«Ας υιοθετήσουμε ένα Αρχαίο Θέατρο»), που εκπονήθηκε κατά το σχολικό έτος 2015-16.
Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα υλοποίησαν ποικίλες δραστηριότητες γνωριμίας και εξοικείωσης με τα αρχαία ελληνικά θέατρα που κάθε σχολείο έχει υιοθετήσει .
Στο έργο συνεργάστηκαν το Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης υιοθετώντας το Ικάριον στον Δήμο Διονύσου, το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων (υιοθετώντας το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων ), το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας (υιοθετώντας το αρχαίο θέατρο τής Κασσώπης ), το Orso Mario Corbino από την Ιταλία (υιοθετώντας το αρχαίο θέατρο των Συρακουσών ) και το Αρσάκειο Ελληνοαλβανικό Κολλέγιο Τιράνων (υιοθετώντας το αρχαίο θέατρο τού Δυρραχίου ).
Σκοπός τού προγράμματος ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν τους αρχαιολογικούς χώρους τής περιοχής τους μελετώντας σχετική βιβλιογραφία, συνομιλώντας με ειδικούς και επισκεπτόμενοι τους χώρους αυτούς.
Επίσης, να ενημερώσουν τους ανθρώπους τής περιοχής τους και τους συμμαθητές από άλλα σχολεία άλλων πόλεων ή χωρών για αυτά τα μνημεία, καθώς και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την αξία τής πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Όλοι μαζί, λοιπόν, οι μαθητές ένωσαν τις δυνάμεις τους για την ανάδειξη και την αποκατάσταση των αρχαίων θεάτρων.
Μαζί με το βραβείο τής ετικέτας ποιότητας e-Twinning, η Εθνική και η Κεντρική Υπηρεσία Στήριξης μας απέστειλε και το παρακάτω μήνυμα:
"Dear Athina Garbola (2nd Arsakeio High School Ekalis),
Congratulations! You have been just awarded with the Quality Label for the project "Shared treasures: Let's adopt and cherish our ancient theatres".
Συγχαρητήρια για την ετικέτα ποιότητας! Εργαστήκατε με όρεξη και πραγματοποιώντας μια πληθώρα δραστηριοτήτων στις οποίες οι μαθητές συμμετείχαν πολύ θετικά.Το έργο σας πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αποτελεί ένα ποιοτικό έργο. Υποδειγματική η οργάνωση και η φύση των δραστηριοτήτων στο twinspace. H επικοινωνία και η συνεργατικότητα κυριαρχούν στο έργο σας με όλους τους εταίρους σας να συμμετέχουν δυναμικά. Καταπληκτική η ιδέα συνέντευξης στο δρόμο καθώς και με έναν ειδικό. Εξαιρετική επίσης και η αξιολόγηση/διάχυση με τα δημοσιευμένα άρθρα στο τύπο.Μπράβο σας!
Σας ευχόμαστε πάντα καλές συνεργασίες και καλή επιτυχία σε ό,τι κάνετε. Με εκτίμηση, η ΕΥΥ τής δράσης eTwinning."


Για τη συμμετοχή τους και την προσπάθειά τους οι μαθητές μας βραβεύονται με την ακόλουθη ετικέτα ποιότητας e-Twinning. Συγχαρητήρια σε όλους!
Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν, εκπαιδευτικούς και μαθητές, για τη συνεργασία τους σε αυτό το όμορφο ταξίδι αλληλεπίδρασης και γνώσης.