Έμπειροι οινολόγοι ξενάγησαν τους μαθητές στους ιδιόκτητους αμπελώνες τής εταιρείας και τους ενημέρωσαν για τις συνθήκες ανάπτυξης και καλλιέργειας τού αμπελιού, τις απαραίτητες πρακτικές και τεχνικές φροντίδας του, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος βιοκαλλιεργητής αμπελιού.
Στη συνέχεια τα παιδιά ξεναγήθηκαν στον χώρο τού οινοποιείου και ενημερώθηκαν για τα στάδια επεξεργασίας, παρασκευής, συντήρησης και εμφιάλωσης τού κρασιού. Συζήτησαν με τους ειδικούς για την συμβολή τής αμπέλου και τού κρασιού στην οικονομική ανάπτυξη τής χώρας μας, τις προοπτικές ανάπτυξης τού κλάδου, αλλά και για μια νέα μορφή εναλλακτικού τουρισμού, τον “οινικό τουρισμό”.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές κ. Δημήτριος Δανάλης, Αικατερίνη Μαράσλη, Αρχοντία Σαββιδάκη καιΛουκία Σπυράτου.
View the embedded image gallery online at:
https://www.arsakeio.gr/gr/ekali/ekali-junior-high-b/ta-nea-mas/events-activities/22783-mia-gevsh-apo-krasi#sigProId9bd1aa6c3c
https://www.arsakeio.gr/gr/ekali/ekali-junior-high-b/ta-nea-mas/events-activities/22783-mia-gevsh-apo-krasi#sigProId9bd1aa6c3c